Βάζουν «λουκέτο» στον ΣΥΡΙΖΑ, φτιάχνουν νέο κόμμα με deal Τσίπρα – Τσακαλώτου

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Απολογισμός της ήττας και σενάρια για το νέο κόμμα ήταν η ατζέντα της χθεσινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτήρισε την προοδευτική συμμαχία «στρατηγική επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ», προαναγγέλλοντας ότι θα ζητήσει και την επικύρωσή της από την κεντρική επιτροπή το Σάββατο. Φέρεται να είπε ότι το 31,53% αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εδραίωσης του ΣΥΡΙΖΑ ως αδιαμφισβήτητο εκφραστή των αριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών δυνάμεων που διασφαλίζει μία ισχυρή, μαχητική και προγραμματική αξιωματική αντιπολίτευση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο συνέδριο που θα γίνει προς το τέλος του χρόνου, όλα είναι ανοικτά, εκτός από του ποιος θα ηγηθεί, καθώς η επανεκλογή του κ. Τσίπρα δείχνει βέβαιη, με όποια σύνθεση του συνεδρίου. Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι μετά το καλοκαίρι θα «τρέξει» μεγάλη καμπάνια για την οργανωτική ανασυγκρότηση με έμφαση στη νέα γενιά που (στις ηλικίες 17-24 ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 38% διευκρινίζουν από την Κουμουνδούρου) ώστε μέχρι το συνέδριο τα οργανωμένα μέλη του κόμματος να φθάνουν τουλάχιστον το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή να αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η σημερινή σύνθεση της κομματικής βάσης.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες πάντως, κάποια στελέχη έθεσαν θέμα οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση, ζητώντας να υπάρξει ομάδα παρακολούθησης και ελέγχου του κυβερνητικού έργου, με το επιχείρημα ότι η νέα κυβέρνηση δείχνει να θέλει να «τρέξει» γρήγορα και ταυτόχρονα σε πολλά επίπεδα και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούμενος πότε με υπερβολές και πότε με ηπιότητα, δείχνει αιφνιδιασμένος και αν αργήσει να αναδιοργανωθεί μετά την εκλογική του ήττα, τότε θα χάσει έδαφος. Ανοικτά στηρίζουν την επιλογή του κ. Τσίπρα να προχωρήσει στον μετασχηματισμό, όπως ο ίδιος έχει πει, του ΣΥΡΙΖΑ και σε μεγάλες αλλαγές που ουσιαστικά θα βάλουν τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ όπως τον γνωρίζουμε ως σήμερα, αρκετά στελέχη που φιλοδοξούν να μπουν στην νέα ηγετική ομάδα. Η Έφη Αχτσιόγλου, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, Αλέξης Χαρίτσης, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Γιώργος Τσίπρας, η Όλγα Γεροβασίλη αλλά και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Ραγκούσης που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, είναι μερικά από αυτά. Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος φέρεται να έχει έλθει σε στρατηγική συμφωνία με τον κ. Τσίπρα, να έχει συμφωνήσει στις αλλαγές που έρχονται και να λειτουργεί ως Νο 2 του κόμματος τώρα, αλλά και μετά το συνέδριο.

Facebook Comments

Tags:

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top