Αχτσιόγλου: «Αποφάσισαν να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση»

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της εκτίμησε ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πληρώσουν οι εργαζόμενοι το κόστος της κρίσης.

Μιλώντας στο στο CNN Greece, αναφερόμενη στο πακέτο Μητσοτάκη, η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ είπα ότι: «Ουσιαστικά, ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της χώρας τρεις δρόμους: ή θα μειωθούν οι μισθοί τους, ή θα απολυθούν, ή θα τεθούν σε καθεστώς επιδοτούμενης ανεργίας –διότι αυτό είναι η αναστολή συμβάσεων εργασίας».

Προσέθεσε ότι η διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα της κυβέρνησης είναι στρατηγική και δεν σχετίζεται μόνο με την επάρκεια τους. Κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι «παρακολουθεί την οικονομία να βυθίζεται στην ύφεση χωρίς η ίδια να παρεμβαίνει δραστικά, ώστε να προλάβει τις συνέπειες της για τους εργαζόμενους και τις μικρές επιχειρήσεις.»

Η Έφη Αχτσιόγλου τόνισε ότι το βασικό στοιχείο της στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «Να μην αποτελέσει η πανδημία ούτε πρόσχημα ούτε και δικαιολογητικό λόγο για απολύσεις, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μείωση των μισθών, ούτε φυσικά και για μόνιμου χαρακτήρα ανατροπές στο εργατικό δίκαιο της χώρας».

Κατά την πρώην υπουργό Εργασίας το μηνιαίο κόστος της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για πλήρη κάλυψη του μισθολογικού κόστους στις πληττομένες επιχειρήσεις, ανέρχεται στα 850 εκατομμύρια.

Τέλος σε ό,τι αφορά στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε ότι «υποχρέωσή μας παρά τις ιδιαίτερες απόψεις του καθενός και τις κατά περίπτωση διαφωνίες μας να μην παρασυρθούμε σε εσωτερικούς διχασμούς, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει πολυφωνία στο εσωτερικό μας, όπως πάντα αυτή ελεύθερα αναπτυσσόταν στην ανανεωτική αριστερά ή ότι θα χτίζουμε επίπλαστες ομοφωνίες».

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top