Αποκλειστικό: Με δείγμα μια μάσκα ο νέος διαγωνισμός και ένα… χαλασμένο τηλέφωνο

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τάκης εξήγησε στην εκπομπή Evening Report του Action24 με τον Γιώργο Κουβαρά πώς συνεχίστηκε το αλαλούμ με τις μάσκες για τα σχολεία και πώς θα γίνει ο νέος διαγωνισμός.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στις 18 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή, που γίνεται ο χαμός με τις βροχές στην Καρδίτσα, η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας στέλνει στο ΥΠΕΣ τη νέα εισήγηση 12*22 επί του υφάσματος και όχι επί του τελικού προϊόντος, όπως ήταν στην πρώτη εισήγηση. Στο υπουργείο όμως δεν είναι κανείς Παρασκευή βράδυ, ήταν όλοι στην Καρδίτσα.

Μόλις γυρίζουν στο ΥΠΕΣ στέλνουν τις νέες διαστάσεις στην ΚΕΔΕ, στις 21 Σεπτεμβρίου. Η ΚΕΔΕ πάει σε έναν από τους βιοτέχνες, δίνει το μπιλιετάκι με τις διαστάσεις και διαπιστώνουν ότι είναι μικρές, ότι δεν είναι κανονική διάσταση.

Στις 23 Σεπτεμβρίου η ΚΕΔΕ ξαναγυρνάει τις διαστάσεις πίσω στην επιτροπή του υπουργείου Υγείας λέγοντας ότι κάναμε δοκιμή και η μάσκα βγαίνει μικρή. Μετά ήρθε το ρεπορτάζ του Δημήτρη Τάκη που τάραξε τα νερά στην κυβέρνηση. 

Έτσι, έφτασε την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου γύρω στις 6-6:30 στο υπουργείο Εσωτερικών αλλά στην υπηρεσιακή γραμματεία και όχι στον πλέον αρμόδιο υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο, το νέο μπιλιετάκι με τις διαστάσεις των μασκών από τον υφυπουργό του υπουργείου Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Κάτι που εκνεύρισε πολύ την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών. Το μπιλιετάκι από την Επιτροπή έλεγε μάλιστα ότι επιμένουμε και αυτές είναι οι διαστάσεις. Έτσι το ΥΠΕΣ αποφάσισε να στείλει μία μάσκα έτοιμη στις βιομηχανίες για να γίνει ο διαγωνισμός. Αυτή η έτοιμη μάσκα θα πάει σε όλες τις βιομηχανίες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top