Από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Κουμουνδούρου;

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αν και υπήρχαν πληροφορίες και ρεπορτάζ που υποστήριζαν ότι η αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου είχε βρεθεί στο ΣΥΡΙΖΑ από πρώην στέλεχος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, τελικά διαψεύστηκαν.

Περισσότερα εδώ

Νωρίτερα

Στα χέρια πρώην κορυφαίου στελέχους της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, το οποίο «αυτοµόλησε» στον ΣΥΡΙΖΑ πριν από µερικούς µήνες, βρίσκεται, το ιστορικό λάβαρο αντίστασης του φοιτητικού κινήµατος ενάντια στη χούντα των συνταγµαταρχών.

Με αποτέλεσµα κατά την αυριανή πορεία προς την Αµερικανική Πρεσβεία για τον εορτασµό της 46ης επετείου της 17ης Νοεµβρίου η αιµατοβαµµένη σηµαία του Πολυτεχνείου να βρίσκεται σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «προστασίας» και «περιφρούρησης» από το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, µε τη Χαριλάου Τρικούπη να µην έχει πλέον το προνόµιο του απόλυτου ελέγχου για την τύχη ενός τόσο σηµαντικού συµβόλου.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κατσίγιαννης, ο άνθρωπος που φέρεται ως «κλειδοκράτορας» της θυρίδας όπου φυλάσσεται η αιµατοβαµµένη σηµαία του Πολυτεχνείου είναι ο επί τουλάχιστον µία δεκαετία πανελλαδικός γραµµατέας της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Μιχάλης Νικηφόρος, ο οποίος «εγκατέλειψε» τον χώρο του Κινήµατος Αλλαγής εδώ και αρκετούς µήνες και προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ, ανταποκρινόµενος στο προσκλητήριο του Αλ. Τσίπρα για τη συγκρότηση της Προοδευτικής Συµµαχίας.

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές που επικαλούνται τα «Παραπολιτικά», τα τελευταία 24ωρα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη, όπως ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝ.ΑΛ. και γραµµατέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Π. Χρηστίδης, επικοινώνησαν µαζί του, αφενός µε σκοπό να «παραδώσει» τη σηµαία του Πολυτεχνείου σε στελέχη της ΠΑΣΠ, από τη στιγµή που ο ίδιος πλέον έχει θέσει εαυτόν εκτός κόµµατος, αφετέρου να µη διανοηθεί να την «κληροδοτήσει» στην Κουµουνδούρου.

Ο Μ. Νικηφόρος περιορίστηκε απλώς να απαντήσει πως κατά την αυριανή πορεία µνήµης προς την Αµερικανική Πρεσβεία η σηµαία του Πολυτεχνείου θα είναι παρούσα και διαβεβαίωσε πως στην περιφρούρησή της θα συµµετέχουν και στελέχη της ΠΑΣΠ από την ΑΣΟΕΕ. Ωστόσο, το ερώτηµα είναι τι θα συµβεί µετά το πέρας της πορείας και ποια θα είναι η τύχη της σηµαίας στην περίπτωση που σηµειωθεί «συµπλοκή» για την κατάκτησή της ανάµεσα σε νεολαίους του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, µε τους οποίους επίσης συνοµιλεί ο Μ. Νικηφόρος.

Το παράδοξο µε την περίπτωση του Μ. Νικηφόρου, τον οποίο φέρεται να παρότρυνε η Λούκα Κατσέλη να αποχωρήσει από το ΚΙΝ.ΑΛ. και να ενταχθεί ενεργά στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συµµαχία, είναι πως το 2008, έπειτα από µια επεισοδιακή εκλογική διαδικασία και µε τη βοήθεια του τότε αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, αναδείχθηκε στη θέση του πανελλαδικού γραµµατέα της ΠΑΣΠ. Η πρώτη πρόκληση που αντιµετώπισε στη συνδικαλιστική του καριέρα στον χώρο των πανεπιστηµίων ήταν για τη σηµαία του Πολυτεχνείου. Εκείνη την περίοδο γραµµατέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ ήταν ο Γ. Ραγκούσης, ο οποίος είχε ζητήσει από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ να παραδώσει τη σηµαία του Πολυτεχνείου στη Βουλή, και µάλιστα απειλούσε µε διαγραφές την ηγεσία της ΠΑΣΠ, επειδή αρνήθηκε να το πράξει.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top