Αναβολή της συνεδρίασης της Προανακριτικής ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Αίτηση προς τον Πρόεδρο της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών του πρώην αναπλ. Υπ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλου απέστειλαν οι βουλευτές μέλη της Επιτροπής δια του εισηγητή Σπυρίδωνα Λάππα.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν δυο πράγματα:

Α. Η αίτηση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην Ειδική Κοινοβουλευτική Προκαταρκτική Επιτροπή με την οποία ζητά την κήρυξη ακυροτήτων και την άρση των αμφισβητήσεων που, κατά την κρίση του που έλαβαν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης ΠΡΕΠΕΙ να διαβιβαστεί στο Συμβούλιο Πλημ/κών Αθηνών. Μόνο αυτό έχει κατά νόμο αρμοδιότητα να δεχτεί ή να απορρίψει την αίτηση αυτή. 

Αν η Κοινοβουλευτική Επιτροπή θέσει στο αρχείο την ανωτέρω αίτηση του Παπαγγελόπουλου και δεν προωθήσει πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημ/κών και αν προχωρήσει χωρίς την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο στην σύνταξη  πορίσματος και η Ολομέλεια της Βουλής στην λήψη απόφασης για άσκηση ποινικής δίωξης,  αυτά θα είναι και εκ προθέσεως παράνομα, αλλά και αξιόποινα.

Eμείς ως Βουλευτές του Σύριζα που μετέχουμε στην Επιτροπή, κρίνουμε ότι πράγματι δεν έχουμε τη νομική δυνατότητα ή τη δικονομική ευχέρεια να κρατήσουμε ή να θέσουμε στο αρχείο την παραπάνω αίτηση του «υπόπτου» Δημητρίου Παπαγγελόπουλου και να μην την αποστείλουμε στο Συμβούλιο Πλημμελειδικών. Σε περίπτωση που δεν αποσταλεί διαχωρίζουμε εμφατικά και ρητά τη θέση μας, και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε σας ως Πρόεδρο και στη  διαμορφωμένη στην Επιτροπή  πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ.

Β. Πληροφορούμαστε από δημοσιεύματα των ΜΜΕ πως οι δύο Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που ερευνούσαν τις πιθανές ευθύνες των Εισαγγελέων Διαφθοράς έχουν αποστείλει πόρισμα ή πορίσματα προς τον Προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθηνών για ενέργειές του(;;;;;), χωρίς η Επιτροπή μας που ερευνά ευθύνες του ηθικού αυτουργού (Δημητρίου Παπαγγελόπουλου) αυτών των Εισαγγελέων Διαφθοράς που  ονομάζονται φυσικοί αυτουργοί να έχει παραλάβει το πόρισμα ή τα πορίσματα των δύο Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου. 

Γίνεται αντιληπτό ότι τα πορίσματα των δύο Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου αποτελούν sine qua non έγγραφα για την κατάφαση οποιασδήποτε περαιτέρω ενέργειάς μας, δεδομένου του παρακολουθηματικού χαρακτήρα της ευθύνης του ηθικού αυτουργού σε σχέση με την αντίστοιχη του φυσικού αυτουργού.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ –ΖΗΤΟΥΜΕ 

1ον. Να εγγράψετε όλα τα αιτήματα που περιλαμβάνονται στην παραπάνω αίτηση του «υπόπτου» Δημητρίου Παπαγγελόπουλου στην ημερήσια διάταξη μίας έκτακτης συνεδρίασης της Επιτροπής μας, άλλως να αποστείλετε-διαβιβάσετε  άμεσα την αίτηση αυτή προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, προς το οποίο απευθύνεται και όπως σχετικά αιτείται με την σχετική αίτησή μου ο Δημήτριος Παπαγγελόπουλος.

2ον. Αναβάλλετε τη συνεδρίαση της 15ης Ιουλίου 2020 μέχρις ότου αποσταλεί το αποτέλεσμα της έρευνας των δύο Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου για τους φυσικούς αυτουργούς –Εισαγγελείς Διαφθοράς.

 

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top