Αίτημα εκλογών θα καταθέσει ο Τσίπρας για το εργασιακό νομοσχέδιο

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μπορεί πρώτο θέμα στις ιστοσελίδες που στηρίζουν την αξιωματική αντιπολίτευση να είναι εναλλάξ ο Μένιος Φουρθιώτης, με αρκετό από Γιάννη Βρούτση και η Λίνα Μενδώνη, «έρωτας» που κρατά από την υπόθεση Λιγνάδη, αλλά στην «κουζίνα» της Κουμουνδούρου οι εξ απορρήτων συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάζουν το αίτημα των εκλογών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό είναι πιθανό να συμβεί στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Όλες οι ενδείξεις είναι υπέρ αυτής της επιλογής: ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σημαντικές προσβάσεις στα συνδικάτα, το θέμα αφορά στον κόσμο της εργασίας, αλλά και σε όλους όσοι αναζητούν δουλειά, είναι φιλολαϊκό και προσφέρεται για «γέφυρες» με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του dailypost.gr ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείεται εκτός από το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ζητήσει και από τα κόμματα της ήσσονος αντιπολίτευσης να στηρίξουν το αίτημά του.

Μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τα εργασιακά ως την «μητέρα των μαχών» και κάλεσε το σύνολο των κομματικών δυνάμεων να προετοιμαστούν. Αυτό σημαίνει πως η Κουμουνδούρου ετοιμάζεται για μία καυτή περίοδο με σκληρές κοινοβουλευτικές μάχες και τον κόσμο στους δρόμους. Ήδη το σχετικό «σήμα» κυκλοφορεί στους εργασιακούς χώρους και στα λεγόμενα κοινωνικά κινήματα. Μετά την οδυνηρή εμπειρία με τις διαδηλώσεις για τον Κουφοντίνα, ένα μειοψηφικό αν όχι περιθωριακό θέμα για την κοινωνία, η Κουμουνδούρου θέλει να επιστρέψει στην πολιτική αντιπαράθεση με ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που αφορά στην πλειοψηφία των πολιτών.

Μέχρι τότε, όμως, η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αξιοποιήσει διάφορα ρήγματα του κυβερνητικού στρατοπέδου. Μπορεί πλακέτα με το όνομα της Λίνας Μενδώνη να μην  μπήκε ποτέ στην Ακρόπολη, αλλά για τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μόνο το ότι υπήρχε μια αναφορά στη σύμβαση με τον δωρητή ήταν αρκετή. «Λέγε-λέγε όλο και κάτι μένει, ειδικά για υπουργούς όπως η Μενδώνη που έχει δεχθεί πλήγματα» σημείωσε το πρωί στη Βουλή κομματικό στέλεχος σε παρέα με δημοσιογράφους. Το γεγονός ότι δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ δεν φάνηκε να τον απασχολεί.

Όπως δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στην τακτική τους το γεγονός πως η κυβέρνηση έστειλε το θέμα Φουρθιώτη στη Βουλή. Τα κομματικά ΜΜΕ και οι ιστοσελίδες που στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τις προηγούμενες ώρες πρώτο θέμα τις σχετικές αναφορές του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε μία προσπάθεια να εμφανίσουν εκτεθειμένη την κυβέρνηση. Όλα αυτά, όμως, είναι ευκαιριακές σημαίες, μέχρι την «μητέρα των μαχών», όπως είπε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας για τα εργασιακά.

Μέχρι τότε η Κουμουνδούρου θα παρακολουθεί και την εξέλιξη της πανδημίας για τυχόν στραβοπατήματα της κυβέρνησης. Είναι χαρακτηριστικό πως στα κοινωνικά δίκτυα από το πρωί όλοι οι λογαριασμοί που συνδέονται με τον ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούσαν κλίμα για τα self tests, προεξοφλώντας ότι δεν θα είναι αποτελεσματικά στον πόλεμο με τον κορωνοϊό. Η πανδημία είναι και ο μόνος λόγος που μπορεί να τον οδηγήσει στο να αλλάξει την απόφασή του για να καταθέσει αίτημα εκλογών, καθώς δεν θέλει να εμφανιστεί πως τον νοιάζει η εξουσία την ώρα που (θα) πεθαίνουν πολίτες.

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top