17 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν τον Κατρούγκαλο για τις καταγγελίες Κοτζιά κατά Καμμένου

στην Πολιτική
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στη Βουλή φέρνουν 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το θέμα των καταγγελιών του Νίκου Κοτζιά κατά του Πάνου Καμμένου για εμπλοκή της ΕΥΠ ή ρωσικών μυστικών υπηρεσιών για την αποκάλυψη των νe-mails, που κατέθεσε πρόσφατα στο κοινοβούλιο ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Στην Επίκαιρη Επερώτηση που καταθέτουν προς τον υπουργό Εξωτερικών ανάμεσα στα άλλα αναφέρουν:

«Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, κ. Καμμένος, μιλώντας στις 19 Απριλίου στη Βουλή, ισχυρίστηκε ότι ο κ. Κοτζιάς την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών μεθόδευσε διαδικασίες προκειμένου συγκεκριμένη εταιρεία να αναλάβει το έργο έκδοσης βίζας, παρουσιάζοντας παράλληλα σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία (emails) μεταξύ διπλωματών.

Σε συνέχεια αυτών των καταγγελιών, μιλώντας κατά την πρόσφατη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, o κ. Κοτζιάς, δήλωσε σχετικά ότι τα μηνύματα που είχε καταθέσει ο κ. Καμμένος στη Βουλή δεν είχαν σχέση με τον server του Υπουργείου. Προσέθεσε, επιπλέον, ότι τα emails προέρχονται από αμερικανικό server και επομένως η υποκλοπή θα μπορούσε να γίνει μόνο από χάκερ της ΕΥΠ, των Ρώσων ή των Κινέζων.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Κοτζιά, στις 13 Μαΐου η ρωσική πρεσβεία τον κάλεσε να παρουσιάσει στοιχεία αρμοδίως, σημειώνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση «θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για “ρωσική ανάμειξη” στα εσωτερικά της Ελλάδος».

Με βάση τα ανωτέρω, που αφορούν στο σοβαρότατο ζήτημα καταγγελιών για ανάμειξη τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας, ερωτάται ο κος Υπουργός Εξωτερικών:

1. Έχετε κάνει ενέργειες προκειμένου να διασταυρώσετε τα λεγόμενα του προκατόχου σας;
2. Ποιο είναι το ακριβές περιεχόμενο της υπόθεσης αυτής;

Την Επίκαιρη Επερώτηση υπογράφουν: Γεώργιος Κουμουτσάκος, Σάββας Αναστασιάδης, Άδωνις Σπυρίδων Γεωργιάδης, Στέργιος Γιαννάκης, Αθανάσιος Δαβάκης, Τάσος Δημοσχάκης, Αθανάσιος Καββαδάς, Σταύρος Καλαφάτης, Συμεών (Σίμος) Κεδίκογλου, Ιωάννης Κεφαλογιάννης, Βασίλης Κικίλιας, Παναγιώτης (Πάνος) Παναγιωτόπουλος, Κωνσταντίνος Τασούλας, Κωνσταντίνος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Χρήστος Κέλλας και Μάξιμος Χαρακόπουλος

Facebook Comments

Τελευταια από Πολιτική

Go to Top