ΑρχικήΠολιτική156 νέα κρούσματα, τα 150 στο Κρανίδι - 5 νέοι θάνατοι

156 νέα κρούσματα, τα 150 στο Κρανίδι – 5 νέοι θάνατοι

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας με τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, βρίσκεται στο Κρανίδι που έχουν ανιχνευθεί 150 νέα κρούσματα. Την ενημέρωση πραγματοποιεί κατ’ εξαίρεση μόνος του ο κ. Τσιόδρας.

Τους 121 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. Ανακοινώθηκαν 156 νέα κρούσματα με το σύνολο των περιπτώσεων του Covid-19 στη χώρα μας να φτάνουν τους 2.401. Τα 150 νέα κρούσματα προέρχονται από τη δομή μεταναστών στο Κρανίδι.

Από τα 150 κρούσματα στη δομή, τα 148 είναι μετανάστες και τα δύο εργαζόμενοι. Μέχρι στιγμής είναι όλοι ασυμπτωματικοί. Έξι γιατροί και τέσσερις νοσηλευτές θα βρίσκονται στη δομή καθώς επίσης και ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η δομή φιλοξενίας βρίσκεται σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη.

59 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη. Εξ αυτών 16 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 84% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Εξιτήριο από τις ΜΕΘ έχουν πάρει 46 ασθενείς.

Τα χωριά Ζουμπούλι και Αρναούτι του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Τι είπε για τον θάνατο του 35χρονου

«Δυστυχώς καταγράφονται και θάνατοι σε νεαρούς συμπολίτες μας χωρίς να υπάρχουν άλλα νοσήματα. Το ίδιο συμβαίνει με τις πνευμονίες και τη γρίπη», είπε ο κ. Τσιόδρας.

«Σε ορισμένες περιπτώσεις αποκαλύπτονται υποκείμενα νοσήματα που δεν είχαν διαγνωστεί σε άλλες περιπτώσεις μένουμε απλά με το ερώτημα τι συμβαίνει. Νομίζω πως αυτό μπορεί να προέρχεται από την αδυναμία του οργανισμού να αντιμετωπίσει μία τέτοια περίπτωση. Έχετε ακούσει για τον έρπη, το σπυράκι. Σε κάποιους ανθρώπους που έχουν μεταλλάξεις στον εγκέφαλο ο ιός του έρπη προκαλεί εγκεφαλίτιδα», συνέχισε.

«Επίσης έχουμε την ιογενή σήψη που οδηγεί σε κατάρρευση του οργανισμού. Η αδύναμη και πολύ ισχυρή άμυνα μπορεί να βλάψουν με αυτό τον ιό. Έχουμε δει ότι κάποιοι σοβαρά ασθενείς με δύσπνοια δεν εμφανίζουν κάποια σοβαρή δύσπνοια έχουν χαμηλή οξυγόνωση και φτάνουν στα τελικά στάδια της κατάρρευσης των πνευμόνων. Η παραμικρή δυσκολία στην αναπνοή, ιδιαίτερα αν είναι ευπαθείς ομάδες, πρέπει να αντιμετωπίζετε στα νοσοκομεία», συμπλήρωσε.

https://www.youtube.com/watch?v=sl0EL_MnIRM&feature=emb_title