1.338 νέα κρούσματα, 85 θάνατοι, 549 διασωληνωμένοι – Πρωτιά για την Θεσσαλονίκη και πάλι

10 mins read

Ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας πραγματοποίησαν οι Νίκος Χαρδαλιάς, Γκίκας Μαγιορκίνης και Βάνα Παπαευαγγέλου από το υπουργείο Υγείας.

Τα νέα κρούσματα είναι καθημερινά πολλές εκατοντάδες, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νεκρών παραμένει σε αυξημένα επίπεδα, δημιουργώντας ανησυχία.

Τον λόγο πήρε αρχικά η Βάνα Παπαευαγγέλου και τόνισε πως σήμερα, Δευτέρα 23.11.2020, εντοπίστηκαν 1.388 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ 549 είναι οι διασωληνωμένοι. Επίσης, το τελευταίο 24ωρο ακόμη 84 συμπολίτες μας έχασαν την μάχη με τον φονικό ιό. Την ανακοίνωση έκανε η κ. Παπαευαγγέλου μιας και η ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ έχει «πέσει».

Όπως ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης, από τα 1.388 νέα κρούσματα τα 300 ανιχνεύτηκαν στης περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα 252 στην περιφέρεια Αττικής, 88 στην περιφέρεια Πέλλας, 65 στην περιφέρεια της Ημαθίας και 81 στην περιφέρεια της Καβάλα.

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας τόνισε πως παρατηρείται μια επιπέδωση της επιδημιολογικής εικόνας στην Θεσσαλονίκη, έχει ακόμη και μικρή μείωση. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως οι ρυθμοί δεν είναι αυτοί που ανέμεναν κυβέρνηση και ειδικοί.

Αναφερρόμενος στο ζήτημα της άρσης του lockdown ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Η απόφαση της κυβέρνησης θα βασιστεί στην εισηγήσεις των ειδικών και την επιδημιολογική εικόνα. Αντιλαμβανόμαστε την προσδοκία των πολιτών για τις γιορτές που πλησιάζουν αλλά και την αγωνία των ανθρώπων της αγοράς. Για την κυβέρνηση, μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η ανθρώπινη ζωή».

Facebook Comments

Τελευταία Νέα