ΑρχικήΠολιτικήΟ Τσίπρας επί 4 χρόνια έστελνε τους επενδυτές στα... τσακίδια και 7...

Ο Τσίπρας επί 4 χρόνια έστελνε τους επενδυτές στα… τσακίδια και 7 μέρες πριν τις κάλπες “τρέχει” το Ελληνικό!

Αφού απέτυχαν σε όλα τα προεκλογικά αφηγήματα, τώρα “θυμήθηκαν” το Ελληνικό. Η σκανδαλολογία έπεσε στο κενό, τα πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και η επιχείρηση διαστρέβλωσης των γαλάζιων επιχειρημάτων γυρίζει μπούμεραγκ- όπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις- κι από κει που ο Αλέξης Τσίπρας έστελνε στα… τσακίδια τους επενδυτές, σήμερα “τα γυρίζει”.

‘Ετσι, έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή και την ερχόμενη Δευτέρα 1η Ιουλίου, δύο συνεδριάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ), όπου αναμένεται να συζητηθούν οι λεπτομέρειες των δύο προς έκδοση ΚΥΑ. Επίσης, τις προηγούμενες ημέρες, στο κτηματολόγιο εργάζονταν νυχθημερόν για την επανοριοθέτηση του ακινήτου, κάτι που τελικά συντελέσθηκε προχθές.

Θα συζητηθούν οι ΚΥΑ που αφορούν την πολεοδόμηση της ζώνης του πάρκου, αλλά και εκείνη που αφορά τις εμπορικές χρήσεις (ζώνη ανάπτυξης) του ακινήτου. Πιο ώριμη θεωρείται η ΚΥΑ που αφορά το πάρκο, αλλά έχει τη μικρότερη σημασία για την προώθηση του έργου και ταυτόχρονα τον χαμηλότερο βαθμό πολυπλοκότητας. Πιο σημαντική είναι η ΚΥΑ που αφορά τις εμπορικές χρήσεις, αφού από αυτήν εξαρτάται η παραχώρηση της άδειας καζίνο, και η οποία με τη σειρά της συνιστά προαίρεση για να προχωρήσει το έργο στο σύνολό του.

Καταλύτης για τις εξελίξεις αυτές ήταν κυρίως η δήλωση του προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι θα ολοκληρώσει την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ μέσα σε 7 ημέρες. Μετά τη δήλωση, η κυβέρνηση φέρεται ότι έβαλε ως βασική πολιτική επιδίωξη να αφαιρέσει από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ευκαιρία αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση επανοριοθέτησης του ακινήτου προσθέτει περίπου επτά στρέμματα στο ακίνητο. Οι μικρές ωστόσο αυτές μεταβολές είναι μεγάλης σημασίας για την επένδυση, αφού σχετίζονται με την υπογειοποίηση της Λ. Ποσειδώνος.