Το τηλεφώνημα του Μητσοτάκη στον Μηταράκη για το «πάγωμα» των επιτάξεων

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Παραλίγο ενδοκυβερνητικούς διαξιφισμούς να επιφέρουν τα όσα είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Nότης Μηταράκης το πρωί στην ΕΡΤ.

Ο κ. Μηταράκης, βρέθηκε σε πρωινή εκπομπή στην ΕΡΤ μαζί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησής για το μείζον θέμα του μεταναστευτικού και τις προσπάθειες για να αρθεί το αδιέξοδο στον διάλογο με τους νησιώτες, ο κ. Μηταράκης, δήλωσε ότι δίνει «μια εβδομάδα προθεσμία στην τοπική αυτοδιοίκηση να υποδείξει άλλους χώρους, κατάλληλους για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας των μεταναστών.»

Η πρόταση αυτή του υπουργού που προέκυψε από τη συζήτηση, ώστε να δοθεί ο χρόνος στους νησιώτες για να διερευνήσουν εναλλακτικές, έδειξε για πολλούς πως η κυβέρνηση υπαναχωρεί από την απόφασή της για τις προσφυγικές δομές.

Έτσι μετά το τέλος της εκπομπής, ο κ. Μηταράκης συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει, καθώς και για τη δυσαρέσκεια του Μαξίμου που προκλήθηκε από τη δήλωσή του.

Εκείνο το οποίο εκτιμήθηκε λοιπόν  είναι πως καλύτερη ενέργεια είναι να δοθεί άλλη μια ευκαιρία στην αυτοδιοίκηση πριν ξεκινήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων.

Μπουλντόζες δεν μπορούσαν να μπουν στους χώρους που προορίζονται για τις κλειστές δομές μέχρι τη Δευτέρα, οπότε δόθηκε από την κυβέρνηση προθεσμία μέχρι την Παρασκευή στις τοπικές κοινωνίες να υποδείξουν έναν άλλο χώρο για να δημιουργηθούν.

Το βασικό πρόβλημα είναι η χωροθέτηση που έχει γίνει, καθώς είναι δύσκολο στα νησιά να βρεθούν χώροι που θα πληρούν τις προϋποθέσεις. Ωστόσο, αν οι τοπικοί φορείς έχουν εναλλακτική λύση η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε προτάσεις.

Με γνώμονα, όμως, ότι δεν υπάρχουν άλλοι ανάλογοι χώροι, από βδομάδα θα προχωρήσουν κανονικά οι διαδικασίες δημιουργίας των κλειστών δομών.

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top