Το συμβολικό βιβλίο που χάρισε ο Κ. Τασούλας σε όλους τους βουλευτές

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας  δώρισε σε όλους τους βουλευτές το βιβλίο ένας πολιτισμός ελευθερίας του   Christian Meier από το ίδρυμα της Βουλής.

Ο κ. Τασούλας στη δική του σύντομη παρέμβαση αναφέρθηκε στο βιβλίο που εκδόθηκε πρόσφατα από το ίδρυμα της Βουλής των Eλλήνων. Όπως είπε, το έγραψε ένας σπουδαίος Γερμανός ιστορικός αντεπιστέλλον μέλος της ακαδημίας των Αθηνών και μέσα στο βιβλίο καταδεικνύεται ότι για την αρχαία Ελλάδα η ελευθερία δεν ήταν κατάκτηση αλλά επινόηση σαν κάτι αυτοφυές και αυτό πότισε την πολιτική, τον πολιτισμό, την ιστορία , μεταγγίστηκε στην Ευρώπη πέρασε ανάμεσα σε εποχές και καταλήγει σήμερα σε μας.

«Αυτό που στερούνται τα 27 εκατομμύρια συνανθρώπων μας θύματα αυτής της απάνθρωπης εκμετάλλευσης ,χωρίς να τους αναγνωρίζουμε δίπλα μας είναι αυτά που περιγράφει το βιβλίο του Meier και τα χαρακτηρίζει ως τον πολιτισμό της ελευθερίας. Στερούνται κάτι που είναι συνυφασμένο με την ανθρώπινη φύση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απευθυνόμενος στους βουλευτές ανέφερε ότι υπάρχει ο κίνδυνος τα λόγια μας να πλανώνται στην ατμόσφαιρα λιγότερο ή περισσότερο έβηχα και γοητευτικά και να μην εξελιχθούν σε πράξεις και ολοκλήρωσε την ομιλία με στοίχους  από το ποίημα του Κώστα Καρυωτάκη Υστεροφημία. Μόνο μπορεί να μείνουνε κατόπι μας οι στίχοι δέκα μονάχα στίχοι μας να μείνουνε, καθώς τα περιστέρια που σκορπούν οι ναυαγοί στην τύχη, κι όταν φέρουν το μήνυμα δεν είναι πια καιρός.

Οι στίχοι που θα ακουστούν σήμερα εδώ δεν θα φέρουν ένα μήνυμα χωρίς να είναι έγκαιρο, δεν θα είναι στοίχοι οι οποίοι θα πλανώνται στην ατμόσφαιρα γοητευτικοί  ή απογοητευτικοί  για να εκπληρώσουμε μία παγκόσμια ημέρα που μας καλεί να κάνουμε μια εκδήλωση.  Είναι στίχοι που η Βουλή των Ελλήνων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, τα Κόμματα η Ελληνική κοινωνία αποφασίζουν αυτή την μάστιγα να την αντιμετωπίσουν εμπράκτως και μέσω της ατομικής ευθύνης και μέσω της συλλογικής και θεσμικής τους αποστολής.»

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top