Τα ελληνικά hoaxes στρέφονται κατά του Facebook λόγω του Κουφοντίνα

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο αρχισυντάκτης των Ελληνικών Hoaxes που έχουν σύμβαση εργασίας με την πλατφόρμα για τον εντοπισμό fake news από Έλληνες χρήστες, στρέφεται κατά του Facebook, με αφορμή την επιβολή περιορισμών στο λογαριασμό ενός χρήστη του Facebook ο οποίος είχε κάνει ανάρτηση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο Δημήτρης Αλικάκος σε ανάρτησή του αναφέρει ότι κάποιοι που έχουν ταχθεί να εφαρμόζουν τους όρους λειτουργίας του Facebook είτε τους αγνοούν είτε δεν μπορούν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στο «στηρίζω τρομοκράτες και τρομοκρατικές πράξεις» και στο «στηρίζω το αίτημα (δίκαιο ή άδικο) ενός φυλακισμένου τρομοκράτη – απεργού πείνας».

Η ανάρτηση καταλήγει με το σχόλιο « Το Facebook τα έχει κάνει μπάχαλο. Αυτά από κάποιον συνεργάτη της εταιρίας Facebook. Αλλά φιλτάτη η αλήθεια».

Ολόκληρη η ανάρτηση του αρχισυντάκτη των Ελληνικών Hoaxes

«Κάποιοι που έχουν ταχθεί να εφαρμόζουν τους “Όρους της Κοινότητας” (εν προκειμένω -βλ φωτο- αυτούς περί ‘’επικίνδυνων ατόμων και επικίνδυνων οργανώσεων’’ https://www.facebook.com/…/dangerous_individuals…)

Α. είτε αγνοούν τους Όρους της Κοινότητας

Β. είτε δεν μπορούν να κάνουν τη διάκριση ανάμεσα στο «στηρίζω τρομοκράτες και τρομοκρατικές πράξεις» και στο «στηρίζω το αίτημα (δίκαιο ή άδικο) ενός φυλακισμένου τρομοκράτη – απεργού πείνας».

Ορθώς το FB έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες αναφορικά με την επιδοκιμασία της βίας και της τρομοκρατίας, καθώς και κατά ατόμων που εξυμνούν τέτοιες ενέργειες.

Ωστόσο.  

Η συγκεκριμένη ανάρτηση (δεν γνωρίζω τον αναρτήσαντα, δεν είναι καν “φίλος”) είναι τόσο καλογραμμένη και σαφής, άσχετα αν διαφωνεί κανείς με την ουσία, που δεν επιδέχεται παρερμηνεία. Δεν παραβιάζει κανέναν Όρο.  

Ως εκ τούτου, η ποινή είναι άδικη και αντικανονική (και δυστυχώς δεν είναι η μόνη ανάρτηση που άδικα της επιβάλλεται ποινή).  

Άρα εδώ έχουμε να κάνουμε με παραβίαση των όρων της κοινότητας στο όνομα των… όρων της κοινότητας, από κάποιους που πληρώνονται για να εφαρμόζουν τους όρους της κοινότητας. 

Με βάση τα παραπάνω, απλά και ξεκάθαρα:

Το Facebook τα έχει κάνει μπάχαλο.

(Αυτά από κάποιον συνεργάτη της εταιρίας Facebook. Αλλά φιλτάτη η αλήθεια).»

 

Κάποιοι που έχουν ταχθεί να εφαρμόζουν τους “Όρους της Κοινότητας” (εν προκειμένω -βλ φωτο- αυτούς περί “επικίνδυνων…

Δημοσιεύτηκε από Δημήτρης Αλικάκος στις Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top