Στροφή 180 μοιρών από Ιωαννίδη και «Δημοκρατία»- Από «γριπούλα» στις ολέθριες προβλέψεις

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ, Γιάννης Ιωαννίδης, φαίνεται να έχει αλλάξει άρδην τις απόψεις του αναφορικά με τον κορωνοϊό.

Πριν λίγους μήνες, και συγκεκριμένα τον Μάιο, έγραφε στην εφημερίδα «Times» πως «μας κοροϊδεύουν με τον κορονοϊό;» και ότι «το lockdown δεν ήταν το καταλληλότερο… φάρμακο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάτι και υιοθετούσε η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Ειδικότερα, σημείωνε πως το lockdown «δεν είναι πλέον η δέουσα απάντηση», κυρίως λόγω των επιπτώσεων που συνεπάγεται, όπως η μαζική ανεργία, η αύξηση της οικιακής βίας και παιδικής κακοποίησης, τα προβλήματα ψυχικής υγείας και οι θάνατοι που προκαλούνται από καθυστερημένη ή ματαιωμένη ιατρική θεραπεία.

Παράλληλα, διαβεβαίωνε πως «ο κίνδυνος θανάτου από κορωνοϊό είναι χαμηλός, συνεπώς οι πολιτικοί μπορούν να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι οι χειρότεροι φόβοι μας έχουν περάσει».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Λίγους μήνες μετά, ο καθηγητής του Στάνφορντ, όπως και η εφημερίδα «Δημοκρατία», κάνουν στροφή στις θέσεις του για τον κορωνοϊό.

Συγκεκριμένα, σήμερα, 4 Δεκεμβρίου, η εφημερίδα «Δημοκρατία» φιλοξενεί αποκλειστική συνέντευξη του Γ. Ιωαννίδη, ο οποίος πλέον υποστηρίζει «πάμε ολοταχώς για 10.000 νεκρούς».

Παράλληλα, σημειώνει πως «η χώρα είναι ανοχύρωτη» και προσθέτει ότι «ήταν ολέθριο το αφήγημα ότι όλα είναι μια χαρά».

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top