«Σκοτώνουν» τους συντρόφους όταν γεράσουν. Το δημοσιογραφικό πρωτοπαλίκαρο του Τσίπρα αρχίζει το «ξήλωμα» κατά παραγγελία

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Οι εκλογές τελείωσαν, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις και τα δημοσιογραφικά πρωτοπαλίκαρα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να αφήνουν αιχμές και να επιρρίπτουν ευθύνες, όπως κάνει με άρθρο του και ο Γ. Λακόπουλος στο anoixtoparathyro.gr, για την ήττα του κόμματος και συγκεκριμένα οι ευθύνες αποδίδονται στον γραμματέα.

Ο δημοσιογράφος Γ. Λακόπουλος αναφορικά με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς πως είναι το ακριβώς αντίθετο του Αλέξη Τσίπρα, πολιτικά, ιδεολογικά, φυσιογνωμικά,  ψυχοσυναισθηματικά. Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να υποστηρίξει πως είναι σαν δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα.

Από την μία έχουμε τον προσιτό και λαοφιλή επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη τον απόμακρο Πάνο Σκουρλέτη, ο οποίος υπενθυμίζουμε πως αποτελεί το Νο 2 του κόμματος. Ενδεχομένως και γι’ αυτόν τον λόγο είναι ο πρώτος που άρχισε να λειτουργεί ως δελφίνος του.

Πολλές είναι οι αντιφάσεις και οι αντιφατικές απόψεις που διακινούνται από και προς τον Πάνο Σκουρλέτη. Από την μία, απόφοιτος ιδιωτικού σχολείου των Βορείων Προαστίων, από την άλλη απίστευτα εμμονικός με την δημιουργία «αριστερών μετώπων»-μια θέση που έχει εγκαταλείψει προ πολλού ακόμη και το ΚΚΕ.

Οι αντιφάσεις όμως δεν σταματούν εκεί. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο διορισμός στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κατά τα άλλα τάσσεται υπέρ της λαϊκής βούλησης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε άρθρο του και ο Γ. Λακόπουλος «Οι εξελίξεις φιλοδώρησαν τον Σκουρλέτη με ένα αρνητικό φωτοστέφανο: από πολλούς θεωρείται  για τον ΣΥΡΙΖΑ, βαρίδι όσο και ο Λαφαζάνης.  Όχι για τη σκληρή «γραμμή» περί Αριστεράς και άλλα  ιδεοληπτικά που διατυπώνει. Αλλά  για τον απολογισμό του στα δυο κρίσιμα αξιώματα που του εμπιστεύθηκε ο Τσίπρας».

Ως γραμματέας του κόμματος ο Πάνος Σκουρλέτης απέτυχε παταγωδώς με την επιλογή προσώπων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς υπενθυμίζουμε πως οι έχοντες χρίσμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκλεγέντες στην θέση Δημάρχου δεν ξεπερνούν τον αριθμό 6, ενώ στις περιφέρειες δεν κατάφερε να εκλέξει κανέναν.

«Ποιος έδωσε χρίσμα σε υποψηφίους που πήραν το… ένα δέκατο της επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ κατά τόπους;  Στην Κουμουνδούρου δεν έσταξε η ουρά του γαϊδάρου» όπως σημειώνει και πάλι ο Γ. Λακόπουλος.

Και ως υπουργός Εσωτερικών δεν τα πήγε καλύτερα, καθώς ο «Κλεισθένης» που είχε ως αιχμή του δόρατος την απλή αναλογική έφερε ένα αδιαμφισβήτηο χάος στους ΟΤΑ, με την λήψη αποφάσεων να εναποτίθεται στις διαθέσεις των εκλεγμένων και πάντοτε όλα αυτά στον βωμό των «συναινέσεων».

Δεν μπορούμε φυσικά να ξεχάσουμε την απουσία συντονισμού, πάντοτε στο μερίδιο που του αντιστοιχεί, στην Πολιτική Προστασία της χώρας που είχε σαν αποτέλεσμα και την τραγωδία στο Μάτι και το μετέπειτα θλιβερό τηλεοπτικό θέαμα.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο κ. Σκουρλέτης θα έπρεπε να έχει αποχωρήσει ήδη διακριτικά από την θέση του γραμματέα , αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του, αφού αποδείχθηκε ότι τίποτε άλλο δεν μπορεί να αναλάβει.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, παρότι είναι ένας εξαιρετικά προβεβλημένος πολιτικός  και ευνοημένο κομματικό στέλεχος, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εκπροσωπήσει το 31,5% των τελευταίων εκλογών. Αντιθέτως, προς απογοήτευση και του ιδίου και του κόμματος,  εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ του 4% ή χειρότερα ακόμη αποτελεί τον γραμματέα που επιθυμούν να έχουν ως εύκολη λεία οι πολιτικοί αντίπαλοι.

Ο δημοσιογράφος κλείνει υπογραμμίζοντας πως πρέπει να γίνει κατανοητό πως το 4% δεν δύναται σε καμία περίπτωση να απολαμβάνει τα προνόμια της πλειοψηφίας και να έχει την αξίωση της καθυπόταξης της πλειοψηφίας.

πηγή:anoixtoparathyro.gr

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top