Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον ΓΓ της ΝΔ Κ. Τσουβάλα

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μία ομολογουμένως μη αναμενόμενη επιλογή στη Γενική Γραμματεία Δημοσίας Τάξεως έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο εντός της ΝΔ όσο και από την αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα η τοποθέτηση του τέως αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνου Τσουβάλα, ως Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης βρέθηκε στο στόχαστρο τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και του ΚΙΝΑΛ

ΣΥΡΙΖΑ

«Ο νέος υπουργός ΠΡΟΠΟ στη πρώτη του ομιλία στη παραλαβή του υπουργείου αναφώνησε: «Πότε πια Μάτι. Θα έχουμε ηγεσία στα δύσκολα». Και πριν αλέκτωρ λαλήσει, ο κ. Μητσοτάκης έβαλε Γ.Γ. του υπουργείου την αποπεμφθείσα ηγεσία της ΕΛΑΣ που διαχειρίστηκε την τραγωδία στο Μάτι», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ίδια ηγεσία την οποία η ΝΔ τότε υποκριτικά καλούσε την κυβέρνηση να αποπέμψει και σήμερα έσπευσε να επικροτήσει. Τελικά για να τελειώνουμε ας παραδεχθούν ότι το μόνο που τους ενδιέφερε είναι η μικροπολιτική τυμβωρυχία και η στοχοποίηση της Ρ. Δούρου» προσθέτει η Κουμουνδούρου.

ΚΙΝΑΛ

«Η Κυβέρνηση της ΝΔ επέστρεψε σήμερα πανηγυρικά στο παρελθόν της, διορίζοντας με κομματικά κριτήρια Γενικούς Γραμματείς στα Υπουργεία. Οι διακηρύξεις περί αξιοκρατίας και περί διαφάνειας, πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων. Αντί να αντιμετωπίσει τις καταστρατηγήσεις του Ν. 4369/2016 (που προβλέπει επιλογή των Γραμματέων με δημόσιες προκηρύξεις και κριτήρια) από τον Σύριζα με τις γνωστές φωτογραφικές διατάξεις, η ΝΔ προτιμά τον καθολικό διορισμό χωρίς προσχήματα» αναφέρει από πλευράς του το Κίνημα Αλλαγής.

«Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στην θέση του για επιλογή Γενικών Γραμματέων με δημόσια προκήρυξη και διαφάνεια, ως μεγάλο βήμα αποκομματικοποίησης του Κράτους» τονίζεται, και προστίθεται:

«Υ.Γ. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι η τοποθέτηση ως Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης του κ. Τσουβάλα, ο οποίος καθαιρέθηκε από Αρχηγός της ΕΛΑΣ από τον κ. Τσίπρα, επειδή του αποδόθηκαν ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι».

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top