Σεβαστάκης: «Μην ειπωθεί κάτι κακό για το άγιο όνομα της αριστεράς»

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Νίκος Σεβαστάκης, με ανάρτηση του, περιγράφει ένα περιστατικό βίας που συνέβη πριν αρκετά χρόνια.

Αναλυτικά η ανάρτηση του

«Μια φορά, πριν από αρκετά χρόνια, σε μια διαδήλωση είδα πέντε-έξι πολύ νέους να χτυπούν στο κεφάλι έναν μεσήλικα που τους έκανε παρατήρηση γιατί άρχισαν να σπάνε. Ο ένας κρατούσε κάτι σαν σφυρί και ετοιμαζόταν για σκληρό χτύπημα στο κεφάλι. Το θύμα ανασηκώθηκε, το πουκάμισό του είχε αίματα και το πρόσωπό του ήταν κατακόκκινο από την ταραχή. Μια ήταν η αγωνία του: μήπως κάτι τέτοια βλάψουν το κίνημα. Δεν τα θεωρούσε κάτι σημαντικό, κάτι που μπορεί να είχε σχέση με την ουσία. 

Σκέφτηκα: αν συνέβαιναν σε κάποιον τρίτο, σε έναν ‘μακρινό άλλο’ ή σε έναν αντίπαλο, θα ενοχλούνταν ακόμα λιγότερο, ίσως και καθόλου. Το σφυρί δεν τον σοκάρισε, παρά την ταραχή και δυο τρεις βρισιές. Η φυσική βία δεν είναι τίποτα μπροστά στην άλλη, την αόρατη. Ολη η ‘θεωρία’ αυτό λέει.

Για μένα, από εκείνη τη στιγμή, είχε τελειώσει. Και έκτοτε, νομίζω πως το πρόβλημα είναι εκείνος ο μεσήλικας που δεν σοκαρίστηκε πραγματικά, όχι ο νεαρός με το σφυρί. Αυτός είχε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής βαρβαρότητας απο την οποία περάσαμε πολλοί. Και ας μην το παραδεχόμαστε. Όχι, το πρόβλημα ήταν ο άλλος που θα τον λίντσαραν αλλά η έγνοια του ήταν μην ειπωθεί κάτι κακό για το άγιο όνομα της αριστεράς

 

 

Μια φορά, πριν από αρκετά χρόνια, σε μια διαδήλωση είδα πέντε-έξι πολύ νέους να χτυπούν στο κεφάλι έναν μεσήλικα που…

Δημοσιεύτηκε από Nicolas Sevastakis στις Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021

Facebook Comments