Οι λέξεις που δεν είπε η Φώφη

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η Φώφη Γεννηματά, στην πρώτη μεγάλη, προεκλογική της συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, έκανε μια σημαντική στροφή ως προς τη ρότα που είχε πάρει όλο το τελευταίο διάστημα: παρά την επιμονή της στις ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ξεκαθάρισε ότι, αν περνάει από το χέρι του ΚΙΝΑΛ, η χώρα δεν θα μείνει ακυβέρνητη.

Βεβαίως, παρενθετικά, μπορεί όλη αυτή η ρητορική να είναι ανούσια, άπαξ και η ΝΔ πάρει αυτοδυναμία και δεν χρειάζεται κανέναν για να σχηματίσει κυβέρνηση. Μέχρι, όμως, να δούμε τι θα βγάλει η κάλπη, η στρατηγική των κομμάτων και ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες παίζει μεγάλο ρόλο.

Η Φώφη Γεννηματά το κατάλαβε, γιατί είδε δύο τινά: αφενός, οι εισροές από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν απειροελάχιστες, μετά την έξωση Βενιζέλου, από την άλλη, αφετέρου οι διαρροές προς τη ΝΔ, παρ’ ότι όχι τεράστιες, ήταν άξιες αναφοράς. Υπό αυτό το πρίσμα, η κ. Γεννηματά έπρεπε να επαναπροσδιορίσει το στίγμα του ΚΙΝΑΛ.

Χθες βράδυ στον ΣΚΑΪ, λοιπόν, μπορεί να μην το είπε, αλλά το υπενόησε. Δεν θα μπει, λέει, το ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση, αλλά δεν πρόκειται και να αφήσει τη χώρα ακυβέρνητη. «Δεν θα αφήσει η χώρα να πέσει στο γκρεμό», είπε πολλές φορές για το ΚΙΝΑΛ η πρόεδρος του κόμματος. Τι κάνει…νιάου-νιάου στα κεραμίδια, δηλαδή: ψήφος ανοχής ή αλλιώς οι δύο λέξεις που δεν είπε η κ. Γεννηματά.

Η επανατοποθέτηση του ΚΙΝΑΛ ήταν κρίσιμη, ώστε να μην έχει και άλλες απώλειες. Βεβαίως, ελλοχεύει ακόμα ένας πολύ σημαντικός κίνδυνος: να είναι τέτοιο το ρεύμα Μητσοτάκη, ώστε το τι θα κάνει το ΚΙΝΑΛ ως προς τη στήριξη της κυβέρνησης να μην ενδιαφέρει κανέναν. Και αυτό, επίσης, είναι προϊόν χειρισμών της κ. Γεννηματά που είχε και το μαχαίρι και το πεπόνι.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top