Ο Γ. Πρετεντέρης εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ στοχοποίησε τη Μαρέβα

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Με ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ  ο Γιάννης Πρετεντέρης ερμηνεύει την εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ με τη στοχοποίηση της Μαρέβας Μητσοτάκη και κάνει αναδρομή στο χρονικό των επιθέσεων που έχει δεχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ή για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού έχει δεχθεί πολλές φορές επιθέσεις χωρίς να επιτευχθεί η αποδόμηση ή η απαξίωσή της.  Παρόλα αυτά, διάφορα κέντρα συνδεδεμένα με τον ΣΥΡΙΖΑ στρέφονται κατά καιρούς εναντίον της επινοώντας αφορμές. Γ. Πρετεντέρης εξηγεί γιατί συμβαίνει αυτό.

Χαρακτηριστικά γράφει ο Γ. Πρετεντέρης:

Γιατί όμως τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη;

Θυμίζω εδώ ότι ο Μητσοτάκης εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ στις 10/01/2016. Η πρώτη συνάντηση Παππά – Μιωνή γίνεται στις 10/03/2016 – ακριβώς δύο μήνες αργότερα…

Ο Μητσοτάκης δεν έχει προλάβει καλά καλά να κάτσει στην καρέκλα του προέδρου. Κι έως τότε η σύζυγος του ουδόλως έχει απασχολήσει την πολιτική ατζέντα ή επικαιρότητα.

Η επίθεση εναντίον της από το «Documento» και τα κυβερνητικά κυκλώματα θα εκδηλωθεί έναν ολόκληρο χρόνο αργότερα, τον Φεβρουάριο του 2017.

Κάτι που παρεμπιπτόντως συνιστά συνιστά μάλλον παγκόσμια πρωτοτυπία: όπως προκύπτει από τις ημερομηνίες, η «δημοσιογραφική έρευνα» ακολούθησε το πολιτικό ζητούμενο  από την «έρευνα» όπως το διατύπωσε έναν χρόνο νωρίτερα ο υπουργός Παππάς. Συνήθως συμβαίνει το αντίθετο!

Από πού όμως πηγάζει αρχές του 2016 ενδιαφέρον του Παππά για τη σύζυγο του Μητσοτάκη; Τι σχέση έχει ο Παπασταύρου; Και σε τελευταία ανάλυση γιατί τη Μαρέβα; Όλα έχουν μια εξήγηση.

Στις 5/2/2016, μεταξύ δηλαδή της εκλογής Μητσοτάκηκαι της πρώτης συνάντησης Παππά – Μιωνή, το περιοδικό «Επίκαιρα» κυκλοφορεί μάλλον με ένα ακατάληπτο θέμα που αναπαράγεται ευρέως από την τότε συμπολίτευση: «Να γιατί ο Σαμαράς στήριξε Μητσοτάκη. Μαρέβα και Παπασταύρου έκαναν μαζί δουλειές».

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Παπασταύρου μετείχε ως δικηγόρος στο Δ.Σ. μιας (μικρής ) εταιρείας που άνοιξε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι το 2007 και από την οποία αποχώρησε το 2012, όταν ανέλαβε σύμβουλος του Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τίποτα το επιλήψιμο, το αμφιλεγόμενο ή έστω το αξιοσημείωτο.

Το δημοσίευμα όμως αναφέρεται για πρώτη φορά σε μια σχέση Μαρέβα και Παπασταύρου. Η οποία μάλιστα χρωματίζεται με το υπαινικτικό «έκαναν μαζί δουλειές» και αποκτά μια πολιτική διάσταση με την αναφορά στον Σαμαρά.

Το περιοδικό ανήκε στον Ηλία Λιβάνη , γιό του Αντώνη και συνομιλητή του Παππά, ο οποίος είχε κατέβει για βουλευτής στις εκλογές του 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ και απέτυχε να εκλεγεί.

Κατά μια άλλη εκδοχή, προέλευση του δημοσιεύματος ήταν η πλευρά των ηττημένων της νεοδημοκρατικής εκλογής.

Είναι αλήθεια ότι ο Σαμαράς είχε στηρίξει τον Μητσοτάκη.

Όχι φυσικά επειδή το συμφώνησε ο Παπασταύρου με τη Μαρέβα όταν «έκαναν μαζί δουλειές». Αλλά επειδή πίστευε ότι ο Μητσοτάκης ήταν ο καλύτερος υποψήφιος απέναντι στον Τσίπρα και επειδή θεωρούσε ότι οι «καραμανλικοί» είχαν κάνει ντιλ με τον Τσίπρα μέσω Παυλόπουλου. Τελικά αποδείχθηκε ότι μάλλον είχε δίκιο και στα δύο αλλά δεν είναι το θέμα μας.

Ο Παππάς λοιπόν στις 10 Μαρτίου ζητάει από τον Μιωνή «να δώσουν τη Μαρέβα» επειδή ακούει ότι «κάνει δουλειές» με τον Παπασταύρου κι επειδή θεωρεί ότι έβαλε το χεράκι της να χάσουν οι «δικοί του»  στην εσωκομματική αναμέτρηση της ΝΔ.

Είχε τόσο ασαφή εικόνα των πραγμάτων ώστε στην επόμενη συνάντηση της 21ης Μαΐου( όπως προκύπτει από το ηχητικό) προσπαθεί να καταλάβει από τον Μιωνή ποια ακριβώς ήταν η σχέση Μαρέβα και Παπασταύρου.

Από τότε όμως διαμορφώνεται στην ηγετικό πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ η πεποίθηση ότι η «αχίλλειος πτέρνα» του αρχηγού της ΝΔ είναι η σύζυγος του. Και ότι αν οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες της συνδυαστούν κατά κάποιον τρόπο (και) με το δίδυμο Σαμαρά –Παπασταύρου, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πιάσει κάτι σαν τζακ-ποτ.

Η «ερευνητική δημοσιογραφία» ανέλαβε λίγους μήνες αργότερα τη βρώμικη δουλειά με τη γνωστή εκστρατεία «αποκαλύψεων» που ακολούθησε για σπίτια, «πόθεν έσχες», υπεράκτιες εταιρείες κλπ».

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top