Νέες εξηγήσεις από τον Γ. Κουμουτσάκο: «Με παγίδευσαν»

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, στη στήλη του «Στίγμα» στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ αποκαλύπτει συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό μετανάστευσης Γ Κουμουτσάκο που βρέθηκε στο στόχαστρο όταν δημοσιοποιήθηκε φωτογραφία του να κοινωνά στον ιερό ναό Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό. 

Είπε λοιπόν στον Γ Παπαχρήστο ότι τον παγίδευσαν εκκλησιαστικοί κύκλοι που ήθελαν μια τέτοια φωτογραφία για να απαντήσουν στον καθηγητή Δερμιτζάκη που ζήτησε την απαγόρευση της θείας κοινωνίας. Μάλιστα εμφανίζει ως τυχαίο γεγονός τη μετάληψη κ αφήνει αιχμές εναντίον του Ν Χαρδαλιά που τον αποδοκίμασε.

Γράφει ο Γ. Παπαχρήστος: «Σε εμένα είπε πάντως ότι «τον παγίδευσαν αυτοί που τράβηξαν τη φωτογραφία,  διότι ήθελαν να δώσουν μια απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη, ο οποίος είχε επισημάνει τους κινδύνους διάχυσης του κορονοϊού μέσω της θείας μετάληψης». Και μου πρόσθεσε ότι «δεν είχε –και δεν θα μπορούσε να είχε– την πρόθεση να έρθει σε σύγκρουση με την κυβέρνηση, αλλά ήταν κάτι τυχαίο, κάτι που προέκυψε εκείνη τη στιγμή». 

Συγκεκριμένα, όπως μου ανέφερε, «εκείνη την ημέρα είχα τα γενέθλιά μου. Όπως κάθε χρόνο, πλην των άλλων, εκκλησιάζομαι. Στη μισή και πλέον ώρα που βρισκόμουν στην εκκλησία φορούσα κανονικά τη μάσκα μου. Οταν άρχισε η θεία κοινωνία από τρεις ιερείς, εμφανίστηκε ένας εξ αυτών μπροστά μου. Μου έτεινε το δισκοπότηρο, και αυθόρμητα κοινώνησα. Δεν γνώριζα καν ότι υπήρχε κάποιος που με φωτογράφιζε, και μάλιστα ότι θα κοινοποιούσε αυτή τη φωτογραφία μέσω του romfea.gr στον υπόλοιπο Τύπο. Λυπάμαι για το τι θόρυβος προκλήθηκε, αλλά επαναλαμβάνω ήταν εντελώς τυχαίο όλο αυτό από μέρους μου». Στη δε ερώτηση αν δέχτηκε επικρίσεις από το Μαξίμου ή και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι «δεν είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο», άλλα εξέλαβε την αποδοκιμασία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά την Παρασκευή –«κάποιοι επιλέξαμε να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας» (εδώ)– ως εν τοις πράγμασι θέση και του κ. Μητσοτάκη. 

Μάλιστα ο κ. Κουμουτσάκος εμφανίζεται να ζητάει εξηγήσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας που τον αποδοκίμασε: «Τον άκουσα, τον καταλαβαίνω, αλλά θέλω να ρωτήσω: Είναι στα μέτρα της κυβέρνησης η απαγόρευση της Θείας Κοινωνίας; Δεν είναι. Και η δήλωση του Νίκου τι λέει στην πραγματικότητα με το όλοι είμαστε χριστιανοί; Οτι είμαστε χριστιανοί, αλλά δεν πρέπει να το επιδεικνύουμε, να φωτογραφιζόμαστε. Συμφωνώ, αν αυτό είναι το θέμα»…

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top