Νέα μέτρα προανήγγειλε ο Κικίλιας αν συνεχιστεί η επιδείνωση

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Οι ανησυχητικές εικόνες που κατεγράφησαν χθες σε αρκετές πλατείες της Αττικής αυξάνουν την πιθανότητα νέων μέτρων ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και συμπλήρωσε ότι μόνο «όσο βελτιώνονται οι δείκτες δεν θα βάζουμε νέα μέτρα».

Αντίθετα, όσο βλέπουμε εικόνες που μας ανησυχούν και αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία, και εφόσον οι δείκτες ανεβαίνουν και δυσκολεύουν, θα πρέπει μπαίνουν νέα μέτρα στο τραπέζι για να προστατευθεί η ελληνική κοινωνία, υπογράμμισε μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

Ο κ. Κικίλας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, λέγοντας: «Μας απασχολεί και μας στενοχωρεί η εικόνα συμπολιτών που δεν αναλογίζονται τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν άμεσα από τον κορωνοϊό».

Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Κικίλιας, είναι η καθολική χρήση μάσκας. Ο υπουργός σημείωσε πως θα καταβληθεί προσπάθεια να βοηθηθούν όλες οι κοινωνικές ομάδες, ενώ ευχαρίστησε την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών για την υπευθυνότητά τους.

Οι συμβουλές του Β. Κικίλια στους γονείς του

Σχετικά ερωτηθείς, ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι η συμβουλή που έδωσε στους γονείς του είναι ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο τις κοινωνικές συναναστροφές και να φοράνε μάσκα.

«Τους είπα ότι πρέπει να περιορίσουν στο ελάχιστο -σε αυτούς τους δύσκολους μήνες που έρχονται- τις κοινωνικές τους συναναστροφές και να φοράνε μάσκα. Ξέρω ότι έχουν την ανάγκη να δουν τα παιδιά τους, να δουν την οικογένειά τους, να δουν προσφιλή τους πρόσωπα, αλλά θα πρέπει αυτό να γίνει με τόσο μεγάλη προσοχή και όσο πιο λίγο γίνεται αυτούς τους δύσκολους μήνες, ώστε να μη θέσουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Νομίζω ότι μπορούμε. Έχουμε μπροστά μας το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ξέρω ότι όλοι θέλουμε να τα πάμε καλά. Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, η επιστήμη προχωράει. Θα έχουμε τη δυνατότητα σε κάποιους μήνες να έχουμε και εμβόλια, ενδεχομένως και άλλες φαρμακευτικές λύσεις. Πρέπει να τα καταφέρουμε αυτόν τον χειμώνα και να ενώσουμε την κοινωνία σε αυτήν την προσπάθεια».

Ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όσο προσέχουμε δεν χρειάζονται νέα μέτρα και πως «όσο μειώνονται τα κρούσματα, όσο μειώνεται ο κίνδυνος, όσο αντέχει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μπορούμε να προστατεύουμε τους συμπολίτες μας, καταλαβαίνετε ότι δεν χρειάζονται και άλλα μέτρα». Όπως παρατήρησε, εάν και εφόσον δεν προσέχουμε, εάν παρουσιάζονται φαινόμενα τέτοια, τα οποία λειτουργούν ως κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, προφανώς και η οργανωμένη πολιτεία πρέπει να σκεφτεί τι άλλα μέτρα θα πάρει.

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top