Ή ο Τσίπρας έχει τη δυναμική του ’15 ή οι εκλογές είναι ντέρμπι

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ορισμένα περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο προεκλογικό σκηνικό τις τελευταίες μέρες και έχουν να κάνουν με τις πολλές βεβαιότητες που έχει ο πρωθυπουργός. Καταγράφω τρεις βασικές εδώ, όπως απορρέουν από τις πρόσφατες δημόσιες τοποθετήσεις του.

Αρχικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ρεύμα και δυναμική, ίσως καλύτερο και από αυτό του 2015. Δηλαδή, το 2015 που πήρε 35% στις δεύτερες εκλογές του Σεπτεμβρίου ίσως και να είχε χειρότερη δυναμική. Εν πάσει περιπτώσει, και καλύτερη να μην έχει, ίσα βάρκα ίσα νερά. Σαν να μην κυβέρνησε. Μετά: δεν υπάρχει ούτε μια στο εκατομμύριο να χάσει εκλογές από τον Μητσοτάκη ο Τσίπρας. Και τέλος: οι ευρωεκλογές θα είναι ντέρμπι.

Κάπου εδώ, η λογική σκοντάφτει. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δυναμική καλύτερη από αυτή του Σεπτεμβρίου του 2015, τότε πάει για επίδοση καλύτερη και από εκείνο του 35% που είχε καταφέρει να αποσπάσει, μετά την ταραχώδη διαπραγμάτευση εκείνου του καλοκαιριού που είχε ήδη θεωρηθεί άθλος. Πόσο θα πάρει τώρα δηλαδή; 40% Άρα, όχι απλά δεν θα χάσει ψήφους, αλλά θα πάρει και από αλλού; Άρα, με αυτή τη συλλογιστική, όντως δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο, να χάσει. Προς τι το ντέρμπι τότε; Άμα υπάρχουν αυτά τα νούμερα, αν υπάρχει αυτή η δυναμική, πού είναι αυτό το ντέρμπι;

Να το δούμε και αλλιώς όμως: αν είναι ντέρμπι, άρα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ παίζει περίπου στα ποσοστά της ΝΔ, τότε πού είναι αυτή η φοβερή, πρωτογνωρη δυναμική, που δεν είδε το κυβερνών κόμμα ούτε στις μέρες της δόξας του;

Επειδή καταγράφω μια τρικυμία, πάντως, έχω να προσφέρω και μια τρίτη εναλλακτική στη συζήτηση: και να μην έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τη δυναμική του 2015 και να χάσει, επειδή με τη βεβαιότητα ο κ. Τσίπρας δεν το…έχει απόλυτα, και να μην είναι και τόσο ντέρμπι οι ευρωεκλογές. Διαλέγετε και παίρνετε!

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top