Η πρώτη επανεμφάνιση Παυλόπουλου έγινε για τα… γλυπτά

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Τις τελευταίες μέρες του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας περνά ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος χθες έδωσε το παρών στην πρώτη πανηγυρική συνεδρίαση της Πανελλήνιας Επιτροπής Επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Στην πανηγυρική αυτή συνεδρίαση της επιτροπής που συγκροτήθηκε με απόφαση της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, παραβρέθηκαν επιστημονικοί και κοινωνικοί φορείς και εκπρόσωποι των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η εν λόγω πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο σύντομο χαιρετισμό του, σημείωσε ότι ουδέποτε εγκατέλειψε την ιδιότητα του δικηγόρου καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας του, εξέφρασε την αισιοδοξία, ότι πολύ σύντομα θα έρθει η ώρα της δικαίωσης, δηλαδή της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Τόνισε ότι αυτός ο αγώνας της επιστροφής των γλυπτών, είναι ένας δίκαιος αγώνας, όχι μόνον νομικά, αλλά και ηθικά – και πως πρέπει όλοι να τον στηρίξουμε. Ο παγκόσμιος πολιτισμός επιβάλλει την επιστροφή τους, τόνισε ο κ. Παυλόπουλος, γιατί είναι το μοναδικό μνημείο παγκόσμια, είναι «Το Μνημείο» παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και είναι ζήτημα παγκόσμιου πολιτισμού η επιστροφή τους. Αναφερόμενος στο έργο του Βρετανού Κόμη Έλγιν, ανέφερε ότι κανένας δεν έχει δικαίωμα να παραχωρήσει τα γλυπτά, δεν είναι ιδιοκτησίας κανενός, είναι της παγκόσμιας κοινότητας. Η παγκόσμια διανόηση είναι μαζί μας, και κανένας σοβαρός άνθρωπος, κανένας σοβαρός επιστήμονας, δεν στηρίζει την άποψη του Βρετανικού Μουσείου, τόνισε.

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top