ΑρχικήΠαραπολιτικάΗ απάντηση της ΕΦΣΥΝ στις επικρίσεις για το αντιφασιστικό πρωτοσέλιδο με τον...

Η απάντηση της ΕΦΣΥΝ στις επικρίσεις για το αντιφασιστικό πρωτοσέλιδο με τον Α. Σαμαρά

Θέλοντας να αναδείξει το δημοκρατικό τείχος που έχει δημιουργηθεί απέναντι στη Χρυσή Αυγή, η εφημερίδα των Συντακτών, δημοσίευσε στο φύλλο του Σαββατοκύριακου δηλώσεις των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα, Φώφης Γεννηματά, Δημήτρη Κουτσούμπα και Γιάνη Βαρουφάκη.

Η πρωτοβουλία της εφημερίδας  εν αναμονή της απόφαση του δικαστηρίου για την εγκληματική φύση της Χρυσής Αυγής, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Ο τίτλος της εφημερίδας ήταν το «Τείχος της Δημοκρατίας»  και από κάτω υπήρχε ο τίτλος «Το τέλος της Χρυσής Αυγής». 

Και η εφημερίδα σημείωνε:

«Αυτή τη φορά οι πολιτικοί αρχηγοί όλων των κομμάτων του δημοκρατικού φάσματος ενώνουν τη φωνή τους από τις στήλες της Εφημερίδας των Συντακτών για να προστατεύσουν τα πολυτιμότερα αγαθά μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας: Τις αξίες του δημοκρατικού πολιτεύματος και τις αρχές του ανθρωπισμού που πρέπει να συγκροτούν τη Δημοκρατία».

Απόλυτα φυσιολογικό θα πουν ορισμένοι. Αλλά όχι. Η παρουσία στο πρωτοσέλιδο του Κυριάκου Μητσοτάκη και κυρίως του Αντώνη Σαμαρά ξεσήκωσε σάλο στο αριστερό ακροατήριο, που θεώρησε ιεροσυλία να εμφανίζεται ο θεωρούμενος σαν σκληρός δεξιός Σαμαράς σε ένα αριστερό έντυπο. Στα social media ξέσπασε πόλεμος, ενώ μεταξύ αυτών που επιτέθηκαν στην εφημερίδα ήταν και ο εκδότης του Documento Κώστας Βαξεβάνης.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» δίνει σήμερα την απάντησή της:

«Το χθεσινό μας πρωτοσέλιδο προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, οι οποίες σε ορισμένες περιπτώσεις άγγιξαν τα όρια του λιντσαρίσματος. Η «Εφ.Συν.» από την πρώτη μέρα τις δίκης των ναζιστών της Χρυσής Αυγής πρωτοστάτησε στην κάλυψή της, αλλά και στις αποκαλύψεις που στήριξαν το κατηγορητήριο περί εγκληματικής οργάνωσης.

Είμαστε ανοιχτοί, όπως πάντα, στην καλόπιστη κριτική, όχι όμως σε κακόπιστα και εμπαθή σχόλια. Μπορεί κάποιος να έχει τις απόψεις του, πολιτικές και άλλες, αλλά οφείλει αυτές να τις εκφράζει με πολιτικό τρόπο, γιατί πολιτική ήταν και η επιλογή να δείξουμε το πολιτικό μέτωπο απέναντι στον φασισμό-ναζισμό που προσπαθεί να αναβιώσει σε όλο τον κόσμο.»