Δυσαρέσκεια προκάλεσε στους Αθηναίους ο χριστουγεννιάτικος στολισμός της πόλης (photo)

στην Παραπολιτικά
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Έναν χρόνο μετά το τέλος των μνημονίων και της κρίσης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως η πρωτεύουσα θα φόραγε τα καλά της για τις γιορτές των Χριστουγέννων 2019 και οι δρόμοι θα γέμιζαν χαρούμενα στολίδια και φώτα.

Ωστόσο, πολλοί χρήστες των social media δεν έκρυψαν  την απογοήτευσή τους όταν στολίστηκε χριστουγεννιάτικα η λεωφόρος Βασ. Σοφίας, καθώς αντί για φως, λάμψη, όμορφα λαμπιόνια και πλούσιο ντεκόρ, αντίκρισαν σειρές από μονότονες λάμπες που μόνο Χριστούγεννα δεν θυμίζουν.

Πρόκειται για παράλληλες λάμπες που εκπέμπουν ένα θολό γαλάζιο φως, το οποίο δεν αποπνέει ζεστασιά ούτε παραπέμπει σε γιορτινή ατμόσφαιρα.

Ακόμη και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Α. Λατινοπούλου σχολίασε τη διαφορά ανάμεσα στον φτωχό και παράδοξο αυτό στολισμό της Αθήνας με τον στολισμό της Βαρκελώνης:

Στο Twitter οι περισσότεροι απέδωσαν την ευθύνη για τον στολισμό στον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη. Όμως τι ισχύει πραγματικά;

Όπως όλα δείχνουν, ο δήμαρχος Αθηναίων δεν ευθύνεται για τον φωτισμό της Βασ. Σοφίας, αυτή τη φορά. Ο κ. Μπακογιάννης ανέθεσε τον (κοστοβόρο) στολισμό της Αθήνας για τα φετινά Χριστούγεννα σε 19 ιδρύματα, φορείς, εταιρείες, σωματεία, τα οποία έσπευσαν να «υιοθετήσουν» κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας και να αναλάβουν τον φωτισμό τους.

Στόχος του δημάρχου ήταν τα Χριστούγεννα του 2019 και το πέρασμα στο 2020 να είναι πιο λαμπερά από ποτέ και πιο μητροπολιτικά, σε μια πόλη που έχει κάνει εσχάτως πολλά βήματα για να βγει από τη μιζέρια της κρίσης, με σημαντικές ξενοδοχειακές και γαστρονομικές αφίξεις, αλλά κυρίως με μια πραγματική έκρηξη των τεχνών και δημιουργία συνθηκών συνάντησης ξανά των πολιτών στον δημόσιο χώρο. Αλλά το αποτέλεσμα στη Βασιλίσσης Σοφίας δεν ήταν το αναμενόμενο.

Στην πραγματικότητα, την ευθύνη για τον στολισμό της Βασ. Σοφίας έχει αναλάβει το Ιδρυμα Ωνάση το οποίο κάνει την πιο μεγάλη παρέμβαση και έχει αναλάβει τη διαδρομή από το Hilton ως το Σύνταγμα πάνω στον άξονα της Βασιλίσσης Σοφίας. Όπως ανέφεραν, μάλιστα, πηγές από το Ίδρυμα Ωνάση, η εν λόγω διαδρομή είναι συνειδητή επιλογή, αφού είναι ο δρόμος που οδηγεί στην καρδιά της Δημοκρατίας, στη Βουλή και το Σύνταγμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτός ο στολισμός θα μείνει «προίκα» στην πόλη και για το 2021.

 

Facebook Comments

Τελευταια από Παραπολιτικά

Go to Top