Σταϊκούρας – Γεωργιάδης: «Πρόσθετη στήριξη 3 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία μέχρι το τέλος του έτους»

στην Οικονομία
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ότι «μέχρι σήμερα έχουν διοχευθεί στην πραγματική οικονομία 7.9 δισ. Ευρώ».

Ειδικότερα, οι δύο υπουργοί σημειώνουν ότι «η Κυβέρνηση, από την αρχή της υγειονομικής κρίσης, έθεσε ως μία από τις βασικές προτεραιότητές της, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία. Ενίσχυση η οποία έγινε πράξη μέσω της δημιουργίας νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, αλλά και της βελτίωσης ή επέκτασης αυτών που προϋπήρχαν».

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι «Εργαλεία όπως είναι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή, το Κεφάλαιο Κίνησης στο πλαίσιο του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ ΙΙ) και το Ταμείο Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας».

«Μέχρι σήμερα, η συνολική στήριξη της πραγματικής οικονομίας από τα τρία αυτά χρηματοδοτικά εργαλεία ανέρχεται στα 7,9 δισ. ευρώ», υπογραμμίζουν οι ίδιοι.

Ειδικότερα, μέσα σε περίπου 6 μήνες, έχουν διοχετευθεί:

– 3,1 δισ. ευρώ μέσω των τριών κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής,

– 3,1 δισ. ευρώ μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας, και

– 1,7 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ.

«Εκτιμούμε ότι, έως το τέλος του έτους, θα διατεθούν επιπλέον πόροι συνολικού ύψους περίπου 3 δισ. ευρώ από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, τη δεύτερη φάση του Ταμείου Εγγυοδοσίας, την ολοκλήρωση του 3ου κύκλου και τη δρομολόγηση και υλοποίηση του 4ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής», σημείωνουν διευκρινίζοντας ότι ετσι, «η συνολική ”ένεση” ρευστότητας θα διαμορφωθεί περίπου στα 11 δισ. ευρώ, σε χρονικό διάστημα 9 μηνών».

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα στοιχεία για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και της Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού, ανά Δ.Ο.Υ., έως 27.10.2020

Δείτε εδώ τον πίνακα με τα στοιχεία για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ανά Περιφέρεια και ανά Νομό, έως 16.10.2020 (μία εβδομάδα πριν από τα συνολικά στοιχεία που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου).

Facebook Comments

Τελευταια από Οικονομία

Go to Top