Σταικούρας: «Δραματικά υποκοστολογημένα τα 11 μέτρα Τσίπρα»

στην Οικονομία
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σε συνέντευξή του στην Αυγή, ο υπουργός Οικονομικών ρωτήθηκε σχετικά με το πρόγραμμα 11 έκτακτων και μόνιμων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας και την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υιοθετήσει κανένα από αυτά τα μέτρα.

«Ο κ. Τσίπρας, με τα 11 μέτρα που παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη, έστησε στα 11 μέτρα την υπευθυνότητα που θα έπρεπε να επιδεικνύει ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Υπευθυνότητα η οποία επιβάλλει ακριβή κοστολόγηση κάθε πρότασης που κατατίθεται και προσαρμογή εντός των ορίων του εφικτού. Δυστυχώς και τα δύο αυτά βασικά στοιχεία λείπουν από το νέο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιθέτως, κυριαρχούν η εντυπωσιοθηρία και ο λαϊκισμός.

Τα προτεινόμενα μέτρα ήταν δραματικά υποκοστολογημένα, καθώς βασίζονται σε εσφαλμένες εκτιμήσεις. Επιπλέον τα προσωρινά μέτρα που προτείνει εκτείνονται μέχρι το τέλος του έτους. Θεωρεί, δηλαδή, ότι η υγειονομική κρίση θα τελειώσει στο τέλος του 2020. Μόνο που, εάν διαρκέσει άλλο ένα τρίμηνο, το κόστος διπλασιάζεται. Επιπλέον ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αγνοεί ότι μόνιμα μέτρα δεν μπορούν να υλοποιηθούν, διότι η απόκλιση από τους δημοσιονομικούς κανόνες, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, μπορεί να είναι μόνο προσωρινή.

Σε αυτό το πλεόνασμα ανευθυνότητας η κυβέρνηση απαντά με τη συνέχιση της υλοποίησης του σχεδίου της, που εγγυάται ασφάλεια, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για τη χώρα», απάντησε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Facebook Comments

Τελευταια από Οικονομία

Go to Top