Νέα «έφοδο» έκαναν σήμερα κλιμάκια της Επιτροπής Ανταγωνισμού στις τράπεζες

στην Οικονομία
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Κλιμάκια  ελεγκτών της Επιτροπής Ανταγωνισμού βρέθηκαν και σήμερα στα κεντρικά γραφεία των μεγάλων τραπεζών για νέους ελέγχους, αυτή τη φορά μετά από καταγγελία της Viva Wallet, συλλέγοντας στοιχεία και έγγραφα.

Σύμφωνα με το busineesdaily.gr, οι σημερινοί έλεγχοι γίνονται για τη διερεύνηση καταγγελιών που έχει υποβάλει η Viva Wallet, εταιρία παροχής υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στην οποία μετέχει με σημαντικό ποσοστό η οικογένεια Λάτση.

Η χθεσινή έφοδος της Επιτροπής Ανταγωνισμού ήταν αυτεπάγγελτη και συνδέεται με το θέμα των χρεώσεων και την διερεύνηση τυχόν εναρμονισμένων πρακτικών, ενώ σήμερα τα κλιμάκια ελεγκτών αποδίδουν τους νέους ελέγχους σε συγκεκριμένες καταγγελίες.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν ότι οι σχετικές καταγγελίες της συγκεκριμένης εταιρίας συνδέονται με εμπορικές διαφωνίες και δεν έχουν καμία ουσία. Από την πλευρά τους, εναλλακτικές εταιρίες παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών κάνουν λόγο για εμπόδια και υπερβολικές χρεώσεις που επιβάλλουν οι τράπεζες.

Σε κάθε περίπτωση η δεύτερη ημέρα ελέγχων, για καταγγελίες που φαίνεται ότι έχουν γίνει εδώ και καιρό, ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια αποσύνδεσης της κυβέρνησης από την υπόθεση δεδομένου ότι οι πάντες θεωρούν ότι η χθεσινή θεαματική έφοδος ήταν αποτέλεσμα της κόντρας κυβέρνησης – τραπεζών για το θέμα των χρεώσεων. Οι νέοι έλεγχοι παρουσιάζονται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ως διερεύνηση καταγγελιών.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση διαβεβαιώνει κατηγορηματικά ότι ούτε προκάλεσε ούτε είχε ενημέρωση για τον αιφνιδιαστικό χθεσινό έλεγχο.

Facebook Comments

Τελευταια από Οικονομία

Go to Top