Τα μπάνια της Αγγελικής Σπανού στην εποχή του κορωνοϊού

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Την Αγγελική Σπανού τη γνωρίζω μερικές δεκαετίες. Έχω τη χαρά να θυμάμαι ότι είμαι ένας από αυτούς που της άνοιξαν το δρόμο για να κάνει καριέρα στη δημοσιογραφία. Δουλέψαμε μαζί στον Ελεύθερο Τύπο και πάντα με κατέπλησσε η άνεση και η ταχύτητα της στο γραπτό λόγο.

Πριν από μερικά χρόνια της πρότεινα να δοκιμάσει και την τηλεόραση. Ήρθε στο Evening Report, στο Action 24 και έκανε… ηρωικές προσπάθειες να τα βάλει on air με τον Δημήτρη Καιρίδη. Κάποια στιγμή κουράστηκε και αποχώρησε, επέστρεφε όμως κάθε φορά που η ίδια αισθανόταν ότι το κάνει κέφι. Εμείς τη θέλαμε πάντα κοντά μας, όσο πιο αιχμηρή τόσο το καλύτερο με τηλεοπτικούς όρους… Η σχέση της μαζί μας – εννοώ με την παρέα του Action 24, γιατί πέρα από συνάδελφοι εμείς είμαστε και μια παρέα – δε σταμάτησε ποτέ.

Ούτε οι διαφωνίες της, με πάθος και ένταση, αλλά χωρίς χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Όταν – πριν από ενάμιση χρόνο – κάποιοι αποφάσισαν να την κρεμάσουν στα μανταλάκια του Διαδικτύου το περάσαμε στο ντούκου, θεωρώντας ότι αυτά συμβαίνουν ενίοτε στη δουλειά μας χωρίς να έχουν και τόση σημασία.

Τελικά, φαίνεται πως κάναμε λάθος… Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο την Αγγελική τη βλέπουμε λιγότερο αλλά τη νιώθουμε το ίδιο κοντά μας.

Διαβάσαμε τα βιβλία της και θαυμάσαμε όλοι την ειλικρίνεια και το θάρρος με το οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα της υγείας της. Μιλώντας και γράφοντας γι’ αυτό δημόσια. Μέρος αυτής της δημόσιας εξομολόγησης ήταν και το «Αύριο δε θα μείνω σπίτι», το τελευταίο άρθρο της στην Athens Voice που τόσο πολύ συζητήθηκε.

Λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση του η κυβέρνηση διόρθωσε ένα λάθος της και επέτρεψε το κολύμπι σε άτομα που το έχουν ανάγκη για λόγους υγείας. Τα μπάνια της Αγγελικής Σπανού στην εποχή του κορωνοϊού έμελλε να γίνουν viral. Δεν πρέπει όμως να θλίβεται και να συγχύζεται με αυτούς που ανέλαβαν να την κάνουν μια διάσημη κολυμβήτρια. Ίσα – ίσα, της προτείνω μόλις ανοίξουν τα ανθοπωλεία να τους στείλει λουλούδια.

Τριαντάφυλλα, ό,τι χρώμα θέλει, εκτός από κίτρινα που είναι δείγμα μίσους. Όσο για την απόφασης της να σταματήσει να γράφει στην Athens Voice, τη θεωρώ μεγάλο λάθος. Πιστεύω θα το αντιληφθεί και η ίδια με το πρώτο μακροβούτι. Καλά μπάνια, λοιπόν και καλή επιστροφή. Και στην Athens Voice και στο Action 24!

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Χάιλαιτς

Go to Top