Τα 4 αμαρτήματα του Μητσοτάκη και η αντιπολίτευση του Instagram

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων του 2017 είχε χιονίσει ξανά στην Εθνική Οδό. Οι οδηγοί παρέμειναν εγκλωβισμένοι για 8 ώρες πίσω από νταλίκες που δίπλωσαν και εκχιονιστικά που δεν μπορούσαν να περάσουν. 

Τότε ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε παρατηρήσει φυσικά ότι: «Ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι». Όπως έκανε χθες. Ο Νίκος Τόσκας, παρά την επιχειρησιακή του εμπειρία, δεν βούλιαξε ποτέ στο χιόνι. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει τότε, ότι ο επιτελικός της σχεδιασμός θα ξεκινούσε μετά την 8ωρη ταλαιπωρία των οδηγών και των επιβατών, μεταξύ των οποίων και ένα νεογέννητο βρέφος. 

Έτσι, παρενέβη μετά το πέρας του 8ώρου και αφού η χιονόπτωση σταμάτησε, βάζοντας ένα …φέρι μπότ για να απεγκλωβίσει τους οδηγούς. Έχοντας στο παλμαρέ του αυτή τη διαχειριστική επιτυχία, ο Αλέξης Τσίπρας είναι απόλυτα δικαιολογημένος για τη χθεσινή ανάρτησή του στα σόσιαλ media. Ανάρτηση που έλεγε «Κάθε χρόνο, σε κάθε χιονιά, όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι και ιδίως η Εθνική Οδός για να μην κοπεί η χώρα στα δυο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη όμως, τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα. Την κλείνει από μόνη της. Και για όσο χρειαστεί. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απαιτεί -με τον διακριτικό του τρόπο- το δικαίωμα στην ακινητοποίηση εν μέσω χιονιά στην Εθνική Οδό. Μια κακουχία που αναμφίβολα σφυρηλατεί ενεργούς πολίτες και όχι φλώρους του καναπέ. 

Ακόμη και αν κάποιος δεχθεί την απόγνωση που δημιουργούν οι δημοσκοπήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ως κίνητρο για αυτή την ανέξοδη αλλά και ανερμάτιστη αντιπολίτευση, χρειάζεται ιώβειος υπομονή για να αντέξει το θράσος που επιστρατεύει ο Τσίπρας όταν μιλά για τα ΜΜΕ. 

Χρησιμοποιώντας το λεπτό του, φλεγματικό χιούμορ, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει χαρακτηριστικά: Σε κάθε περίπτωση όμως, ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς. Το επιτελικό κράτος τα πάει θαυμάσια. Και αν αυτό δεν το βιώνουν οι πολίτες που δεινοπαθούν, το επιβεβαιώνουν ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ. Τα ίδια ακριβώς που δυο χρόνια πριν έσπαγαν τα μικρόφωνα, αν η Εθνική έκλεινε για 15 λεπτά, ενώ σήμερα επαινούν νυχθημερόν τη φοβερή επιτελική ιδέα να κλείσει για δύο ολόκληρες μέρες”.

Ένα φλας μπακ στις 22 Δεκεμβρίου του 2017 ίσως βοηθήσει τους συντρόφους να θυμηθούν πώς παίζεται το παίγνιο από επαγγελματίες της προπαγάνδας. Κοιτάζοντας το πρωτοσέλιδο της Κυριακής 24 Δεκεμβρίου 2017 της κομματικής εφημερίδας Αυγή, διαπιστώνει κανείς τη δύναμη της αριστεράς. Οι οδηγοί -και το βρέφος- είχαν ταλαιπωρηθεί όσο ποτέ άλλοτε εγκλωβισμένοι στην «ανοιχτή» Εθνική Οδό. Η ιστορική εφημερίδα -ή το φάντασμά της καλύτερα- είχε πρώτο θέμα: «Ψηφιακό Δημόσιο φιλικό στον πολίτη». Είχε επίσης ένα θέμα για τον προϋπολογισμό, ένα για τα panama papers, τρεις συνεντεύξεις ιδεολογικού περιεχομένου, μια αναφορά στη δίκη της Χρυσής Αυγής και μια αντίστοιχη για τις εκλογές στην Καταλώνια. 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι τσαντισμένοι σήμερα με την αδράνεια του επιτελικού κράτους δημοσιογράφοι, αξιολογούσαν τότε την ταλαιπωρία ως ήσσονος σημασίας μπροστά στις τεράστιες αλλαγές που έφερνε η Πρώτη Φορά Αριστερά. 

Σήμερα, που η «κωλοδεξιά της ΕΡΕ» καταστρέφει τον τόπο, είναι η ώρα της αντίστασης. Αντίσταση σε όλους και σε όλα. Και επειδή δεν υπάρχουν σοβαρά θέματα προς αντιπολίτευση, επιστρατεύεται η αντιπολίτευση του Instagram. Πρόκειται για τη νέα δημοσιογραφική μέθοδο σύμφωνα με την οποία οι κομματικά ελεγχόμενοι δημοσιογράφοι της «νέας Αυγής» ψάχνουν στο instagram για φωτογραφίες του Μητσοτάκη.

Χθες βρήκαν μια με με τη Χριστίνα Κοραή και τον Δημήτρη Τάκη, οι οποίοι συνάντησαν τον Πρωθυπουργό έξω από καφέ στο Κολωνάκι. Γεγονός ανεπίτρεπτο από την αρχή μέχρι το τέλος. Ο Μητσοτάκης υπέπεσε σε 4 θανάσιμα αμαρτήματα. Ούτε στο Κολωνάκι έπρεπε να βρίσκεται. Ούτε καφέ έπρεπε να παίρνει. Ούτε φυσικά να συναντά πολιτικούς συντάκτες και κυρίως απαγορεύεται να βγάζει σέλφις. 

Σ’ αυτό το τελευταίο, το κομμάτι με τις σέλφις, ο Τσίπρας είχε διδάξει «μπαλίτσα». Πήγε μετά το μάτι βόλτα με το κότερο της Παναγοπούλου αλλά όπως είδατε ο ίδιος δεν έβγαλε σέλφις που θα μπορούσαν να τον εκθέσουν. Αν μάλιστα δεν υπήρχαν διάφορες «κωλοφυλλάδες», δεν θα είχε πάρει έκταση το περιστατικό. Η Αυγή θα ήξερε τι πρέπει να κάνει.

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Go to Top