Όταν η Μεγαλοοικονόμου σαγήνευσε Τσίπρα και Πολάκη…

στην Με Άποψη
  • 59
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    59
    Shares

Όταν στις προγραμματικές δηλώσεις του 2015, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε το περιβόητο “είμαστε κάθε λέξη του Συντάγματος”, ούτε που περνούσε απ’ το μυαλό του η πιθανότητα μία από τις λέξεις αυτές να είναι το επίθετο Μεγαλοοικονόμου.

Χθες, ενώπιον σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, η μεταγραφείσα Βουλευτής ξεφτίλισε με χυδαίο τρόπο τη διαδικασία αλλά ουδείς τόλμησε να την επαναφέρει. Αντιθέτως βρέθηκε κάποιος να την υπερασπιστεί.

Η εκ Πειραιώς ορμώμενη Βουλευτής αντέδρασε στην κριτική που της άσκησε η Ανέττα Καββαδία σχετικά με τη δημόσια παρουσία της αλλά και το “σπάσιμο” του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ. Η αντίδραση της Μεγαλοοικονόμου ήταν ανάλογη όσων έχουμε δει τις προηγούμενες ημέρες. Ως απάντηση επέλεξε να απειλήσει ότι “δεν θα ψηφίσει αύριο (σ.σ. σήμερα)’ και ότι την αναγκάζουν να πάει σπίτι της και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος. Έτσι αντιμετωπίζει την υπέρτατη δημοκρατική διαδικασία. Σαν ένα Καπρίτσιο.

Αν η κυρία Μεγαλοοικονόμου αντιμετωπίζει την αναθεώρηση του Συντάγματος σαν ένα τμήμα μιας μεγάλης συναλλαγής, δεν είναι δικό της πρόβλημα. Είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ που καμώνεται ότι νοιάζεται για τη δημοκρατία και τοποθετεί στο ευρωψηφοδέλτιο την κόρη του αείμνηστου συνταγματολόγου Τσάτσου, ως έναν ισχυρό συμβολισμό. Είναι κυρίως πρόβλημα για τη δόλια αυτή χώρα που βλέπει να ξεφτιλίζεται ακόμη και η αναθεώρηση του συντάγματος.

Μπροστά σ’ αυτόν τον ευτελισμό, θα περίμενε κανείς να υπάρξουν αντιδράσεις. Από τον Πρωθυπουργό πρωτίστως που βλέπει με απόλυτη ψυχραιμία μια -άσχετη με το κόμμα του κυρία- να γελοιοποιεί τις προσωπικές του δεσμεύσεις. Εννοείται ότι δεν κούνησε βλέφαρο. Η κυρία Μεγαλοοικονόμου μπορεί να ξεφτιλίζει τον ίδιο τον Τσίπρα χωρίς συνέπειες. Σ’ αυτήν άλλωστε οφείλει το γεγονός ότι είναι ακόμη Πρωθυπουργός.

Κι αν ο Πρωθυπουργός έχει τους προαναφερθέντες λόγους να μην αντιδρά, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους υπόλοιπους. Τι είναι αυτό που κάνει ανθρώπους σαν τον Νίκο Φίλη (επί παραδείγματι) να μην αντιδρούν απέναντι σ’ αυτή τη χυδαιότητα. Στην ίδια συνεδρίαση, ο πρώην Υπουργός Παιδείας -ορθώς- έβαλε στη θέση του τον “σύντροφο” Κυρίτση. Δεν τόλμησε όμως να τα βάλει με την στυλοβάτη του κόμματος, Θοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Αντίθετα κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα όταν ο Παύλος Πολάκης έσπευσε να την υπερασπιστεί. Ο άνθρωπος για τις δύσκολες δουλειές που έχει μια “ιδιαίτερη” άποψη για τη διάκριση των εξουσιών, δεν κόπτεται προφανώς για το σύνταγμα και επέπληξε την Ανέττα Καβάδια λέγοντας: “Ερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Δεν είναι σωστό να κουνάμε το δάχτυλο”. Γνωρίζει προφανώς ότι η Καββαδία δεν πρόκειται να πάει πουθενά, ενώ η Μεγαλοοικονόμου μπορεί και να τους αδειάσει. Και αν δεν το γνώριζε ο Πολάκης; Κάποιος θα του το σφύριξε…

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Go to Top