Ο «κουτός» Χρυσοχοΐδης οι «γάτοι» της Αριστεράς και ο «βιαστικός» Αλιβιζάτος

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά με το περιστατικό στην ταράτσα κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στο Κουκάκι χθες τα ξημερώματα, δεν είναι θέμα οπτικής, αλλά θέμα πίστης.

Αν δηλαδή πιστεύεις τις καταγγελίες της κατοίκου ή την ελληνική αστυνομία. Αυτό που αλλάζει τη θεώρηση των πραγμάτων δεν είναι η συμπεριφορά των αστυνομικών αλλά η παρουσία ή όχι του εισαγγελέα. Διότι η παρουσία του Εισαγγελέα θα προστατέψει εντέλει εκείνους οι οποίοι δηλώνουν αθώοι αν δεν αποδειχθεί η ενοχή τους και θα καταδικάσει τυχόν παράνομες ενέργειες ακόμη και αν προέρχονται από τα εντεταλμένα όργανα του νόμου.

Η κάτοικος αρχικά υποστήριξε ότι δεν υπήρχε εισαγγελέας. Την άποψη αυτή υιοθέτησαν άκριτα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να την μεταφέρει στην αίθουσα του κοινοβουλίου και δη σε πολύ αυστηρό ύφος. Λίγες ώρες αργότερα, η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε επισήμως ότι όλα έγιναν σύννομα και κυρίως, παρόντος του δικαστικού λειτουργού.

Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να προτιμούν το δόγμα «πίστευε και μη ερεύνα» προκειμένου να εξυπηρετήσουν το κομματικό τους συμφέρον. Το να υιοθετούν όμως και να αναπαράγουν ψευδείς ειδήσεις για τόσο σοβαρά θέματα που αφορούν στην ασφάλεια των πολιτών, είναι πρωτίστως ανήθικο.

Είναι όμως και κουτοπόνηρο. Είναι αδύνατον να μην καταλαβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία αστυνομική επιχείρηση τέτοιου μεγέθους δεν γίνεται χωρίς την παρουσία εισαγγελέα. Δεν υπάρχει λόγος να συμβεί κάτι τέτοιο. Η αστυνομία δεν πήγε στο Κουκάκι για κάποια μυστική ή παρακρατική αποστολή. Να εκκενώσει παράνομα κατειλημμένα κτίρια πήγε και είναι προφανές ότι η παρουσία δικαστικού λειτουργού ήταν ένα αίτημα συνδρομής μακριά.

Ιδίως μάλιστα καθώς ο ίδιος ο Χρυσοχοΐδης γνωρίζει πώς οι κινήσεις του περνούν από την ιερά εξέταση της εγχώριας προοδευτικής αριστεράς. Εκτός και αν θεωρούν τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, περιορισμένων δυνατοτήτων. Το να υποτιμάς όμως τον ιδεολογικό σου αντίπαλο, δεν είναι σώφρον.

Επιπλέον, η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας είναι εξ ορισμού πολύ πιο αξιόπιστη από οποιαδήποτε καταγγελία. Ιδίως αν ο καταγγέλλων είναι και εμπλεκόμενος. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, όσο και αν οχυρώνονται πίσω από νόμους που τους προστατεύουν, δεν διακινδυνεύουν να πουν δημοσίως κατάφωρα ψέματα. Το αν υπήρχε ή όχι εισαγγελέας, το γνωρίζει η δικαιοσύνη. Αν είχε πει ψέματα χθες η ΕΛΑΣ, είναι βέβαιο ότι σήμερα θα είχε γίνει «σεισμός».

Το τελειωτικό χτύπημα στην «συριζαϊκή αλήθεια» ήταν η παραδοχή της ίδιας κατοίκου, ότι υπήρχε εισαγγελέας και μάλιστα γυναίκα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως νομίζουν ακόμη ότι μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους αλήθεια. Φοβικοί και οι ίδιοι ζουν στον συριζαϊκό τους μικρόκοσμό. Νομίζουν ότι πραγματικότητα είναι όσα λένε οι ίδιοι, όσα γράφουν τα άμεσα ελεγχόμενα κομματικά τους μέσα και όσα αναπαράγουν οι «δικοί τους» στα social media. Ακόμη λοιπόν και μετά την ξεκάθαρη απάντηση της αστυνομίας για την παρουσία εισαγγελέα, δεν πτοούνται. Μιλούν για αστυνομική βία ενώ δεν διστάζουν να αφήνουν υπονοούμενα για την αξιοπιστία της ενημέρωσης της ΕΛΑΣ. Δεν μπαίνουν φυσικά στον κόπο να καταδικάσουν καν τις καταδρομικές ενέργειες κατά περιουσιών, οι οποίες έγιναν για αντίποινα τον βράδυ της ίδιας ημέρας.

Η κοινωνία -και ειδικά οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας- έχει υποφέρει πολύ από την ασυδοσία και την μεταπολιτευτική εξιδανίκευση του μπάχαλου. Άνθρωποι είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και η πολιτεία να αδιαφορεί. Η προσπάθεια που γίνεται να μπει τάξη, μοιάζει να έχει τεράστια αποδοχή, όπως δείχνουν και οι μετρήσεις δημοτικότητας των Υπουργών, εκεί όπου ο Χρυσοχοΐδης σαρώνει.

Μπορεί ο καθένας να έχει όποια άποψη θέλει, όμως οι εκπρόσωποι των πολιτών στο κοινοβούλιο οφείλουν να είναι πολύ προσεκτικοί στις τοποθετήσεις τους. Ιδίως αν αυτές αφορούν στη μεταφορά ψευδών ειδήσεων. Το ίδιο ισχύει και για όλους όσοι μπορούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Το αυτό αφορά και τον σεβαστό κατά τα άλλα κο Αλιβιζάτο, ο οποίος έσπευσε πρωί-πρωί χθες να υιοθετήσει την άποψη περί μη ύπαρξης εισαγγελέα. Οφείλει προφανώς να επανορθώσει και καθώς είναι σοβαρός άνθρωπος, φαντάζομαι θα το κάνει…

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Go to Top