Μια νέα εποχή

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος θέλησε ο πρωθυπουργός να πληροφορήσει τους Έλληνες πολίτες ότι η πρότασή του για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι η πρόεδρος του ΣτΕ κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Με την επιλογή αυτή, την οποία πολλοί λίγοι την είχαν αναφέρει ως πιθανή το προηγούμενο διάστημα, ο πρωθυπουργός θέλησε να βάλει τη δική του σφραγίδα και να συμβολίσει μια νέα εποχή για την πατρίδα μας.

Η κυρία Σακελλαροπούλου είναι μία εξαίρετη νομικός, δικαστής με λαμπρή πορεία και με διεθνείς περγαμηνές. Ο κ. Μητσοτάκης με την επιλογή του ήθελε να στείλει ένα μήνυμα αξιοσύνης και ενότητας. Είναι μια επιλογή που βασίστηκε στην επιτυχημένη κοινωνική και επαγγελματική πορείας της κυρίας Σακελλαροπούλου και για αυτό βρίσκει απήχηση στα πολιτικά κόμματα. Ως εκ τούτου θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μια επιλογή που ενώνει τους Έλληνες.

Επίσης είναι μια επιλογή υψηλού συμβολισμού. Για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού κράτους προτείνεται μια γυναίκα στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα, έξω και πέρα από όσα είχαμε συνηθίσει στην πατρίδα μας. Με αυτή την επιλογή ο Πρωθυπουργός δίνει ένα σαφές μήνυμα για το πώς αντιλαμβάνεται την Ελλάδα της νέας εποχής.

Ήρθε η ώρα οριστικά να αφήσουμε πίσω την κρίση και να αναγεννήσουμε τη χώρα μας. Να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και με αυτοπεποίθηση να κερδίσουμε τη θέση μας στο νέο κόσμο που ανατέλλει. Έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς και στερεότυπα, έναν κόσμο αξιοσύνης και ισότητας.

*Ο Τάσος Γαϊτάνης είναι εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Go to Top