Η απαξίωση των Ολυμπιονικών για… χάρη της νομιμότητας

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας να… σύρει σε προ-Ολυμπιακούς αγώνες το δίδυμο των αθλητών μας στην κλάση 470, τους Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή, για την πρόκριση στο Τόκυο το 2020.

Οι χάλκινοι αθλητές μας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο κύπελλο Ιστιοπλοϊας που έγινε προ μηνός στην Ενοσίμα και πήραν την 4η θέση, όμως αυτό φαίνεται ότι δεν έφτανε για την ΕΙΟ η οποία τους καλεί να αγωνιστούν σε άλλα δύο event, στο Athens Week της Ιστιοπλοϊας και στο επόμενο World Cup, στην Γένοβα, προκειμένου μέσω αυτών των αγώνων να διεκδικήσουν την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2020.

Οι ίδιοι οι αθλητές διαμαρτύρονται γιατί θα χρειαστεί να κάνουν και άλλα έξοδα, χωρίς να έχουν την συμπαράσταση της πολιτείας παρά μόνο της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και να περιμένουν ουσιαστικά μέχρι την τελευταία στιγμή για να δουν αν θα τους δοθεί αυτό που δικαιούνται και το έχουν πετύχει από μόνοι τους, το εισιτήριο για το Τόκυο.

Λες και υπάρχουν και άλλα δίδυμα Ελλήνων ιστιοπλόων στην κλάση 470 που να μπορούν να διεκδικήσουν σε διεθνές επίπεδο, ότι πέτυχαν οι Μάντης-Καγιαλής, κάνοντάς μας περήφανους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο αλλά και στα Παγκόσμια κύπελλα που ακολούθησαν.

Μία κίνηση από την Ε.Ι.Ο. απλά απαξιώνει την προσπάθεια των ιστιοπλόων μας, οι οποίοι θα έπρεπε να θεωρούνται “totem” στον χώρο τους και όχι να περνάνε από… καψόνια, για χάρη μικροπολιτικών συμφερόντων και με την πρόφαση της ισονομίας και της νομιμότητας, στηριζόμενοι σε κάτι που μπορεί να ισχύει, όπως λένε, τα τελευταία 20 χρόνια, αλλά είναι αναχρονιστικό.

Με τέτοιες αποφάσεις και τοποθετήσεις απέναντι σε αθλητές που έχουν προσφέρει το «είναι τους» για τα Ελληνικά χρώματα, πασχίζοντας να βρουν χορηγούς που θα τους ενισχύσουν σε αυτή την κατεύθυνση, μόνο μπροστά δεν μπορεί να πάει ο Ελληνικός αθλητισμός.

Κάποιοι αντί για να βοηθούν τις αξίες του χώρου, μάλλον βάζουν εμπόδια.

Facebook Comments