Έρχεται επίδομα απόδημου ελληνισμού

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

«Για πρώτη φορά, τα αδέλφια μας που τράβηξαν τον πικρό δρόμο της μετανάστευσης, που γεύτηκαν το μαύρο ψωμί της ξενιτιάς διωγμένοι από τον Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού, θα πάρουν μέρισμα από την πρόοδο και την ανάπτυξη που πετύχαμε».

Αυτή η μικρή φράση θα μπορούσε να είναι η λύση στο πρόβλημα της στάσης του Σύριζα για το θέμα της ψήφου των αποδήμων. Ούτε εξηγήσεις, ούτε υπεκφυγές, ούτε δικαιολογίες ούτε τίποτε. Το θέμα σύντροφοι είναι να σκέπτεστε δημιουργικά και όχι να μεμψιμοιρείτε.

Με τον αέρα συναίνεσης να πνέει πέριξ του Μαξίμου, μοιάζει αρκετά απίθανο για τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγει το να ψηφίζουν οι Έλληνες από το μέρος που ζουν. Και ζουν εκεί όχι γιατί το επέλεξαν ούτε γιατί τους «έδιωξαν τα μνημόνια». Τους έδιωξαν οι ιδεοληψίες και οι αυταπάτες δεκαετιών, οι οποίες αποβιομηχάνισαν τη χώρα και δημιούργησαν ένα υπερτροφικό και πελατειακό δημόσιο που αντί να εξυπηρετεί, εμποδίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ανάπτυξη προς όφελος κάθε συντεχνιακής ή άλλης μαφίας. Τα μνημόνια ήρθαν να περισώσουν (με στρεβλό τρόπο) ότι μπορούσαν. Άλλωστε για την επιτυχία εφαρμογής τους πανηγυρίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιας και είμαστε λοιπόν η τελευταία χώρα της Ευρώπης που εμποδίζει στους πολίτες της να ψηφίζουν αν για κακή τους τύχη βρεθούν στο εξωτερικό, η κατάσταση είναι πολύ πιθανό να αλλάξει. Και θα αλλάξει σωστά. Με λογική. Η ψήφος των αποδήμων θα μετράει όσο και κάθε άλλη ψήφος. Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προσμετράται στο εκλογικό αποτέλεσμα είναι ένα ημίμετρο. Βολικό για την παράταξη αλλά ημίμετρο.

Χώρια που δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Για παράδειγμα, θα χρειάζεται διαφορετικός εκλογικός κατάλογος για όσους ζουν στο εξωτερικό. Γιατί σε άλλη περίπτωση θα δημιουργηθεί τεράστιο μπέρδεμα. Σκεφθείτε το παράδειγμα ενός ανθρώπου που έφυγε το 15 και εργάζεται πλέον στο Λονδίνο. Διαφορετικά θα προσμετρηθεί η ψήφος του με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ και διαφορετικά αν αποφασίσει να πάρει το αεροπλάνο και να πάει στην περιοχή όπου ζούσε πριν μεταναστεύσει, ώστε να ψηφίσει «κανονικά». Εννοείται ότι αν υπάρχει τέτοια διάκριση, καραβάνια από μετανάστες θα επαναπατρίζονται με τον παραδοσιακό τρόπο. Ήτοι με πληρωμένα τα εισιτήρια από τα κόμματα.

Στον ΣΥΡΙζΑ προσπαθούν να πουν με τρόπο ότι δεν τους βολεύει να ψηφίζουν οι απόδημοι. Το είπε εξαιρετικά ευγενικά ο Γ. Κατρούγκαλος και λίγο πιο «χύμα» ο Γιάννης ο Ραγκούσης που πλασάρεται σαν μέντορας του σοσιαλιστικού μάρκετινγκ επειδή πήγε μερικές τάξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Δίνουν λοιπόν μια μάχη την οποία έχουν λίγες ελπίδες να κερδίσουν. Αντ’ αυτού, θα έπρεπε να συμβουλευτούν κάποιον πραγματικά ειδικό στο ορθόδοξο σοσιαλιστικό μάρκετινγκ. Αυτός θα τους εξηγούσε με απλά λόγια ότι πρέπει να δουν το ποτήρι μισογεμάτο. Εκεί που οι άλλοι βλέπουν πρόβλημα, ο «ψημένος» σοσιαλιστής βλέπει μια ευκαιρία για να αυξήσει την πολιτική πελατεία του σε επόμενες κάλπες. Το επίδομα «απόδημου ελληνισμού» είναι όντως μια ευκαιρία…

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Χάιλαιτς

Go to Top