Ε, κυρία παρουσιάστρια, κάτι ξεχάσατε

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Για λόγους συναδελφικής αλληλεγγύης, οφείλω να υπενθυμίσω στην παρουσιάστρια/δημοσιογράφο του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια από όσα βολικά ξέχασε να αναφέρει στο νέο επικοινωνιακό πόνημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο ξεχειλίζει και πάλι από ειρωνεία για τους δημοσιογράφους.

Πρώτον, ο δημοσιογράφος δικαιούται να έχει άποψη για όσα συμβαίνουν. Στον ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ξεπεράσουν τη θεωρία συνωμοσίας πως όποιος λέει καλά πράγματα για την κυβέρνηση ή τον Μητσοτάκη, είναι βαλτός, πληρωμένος, διαπλεκόμενος κλπ. Στην κυβέρνηση πιστώνεται ο καλός χειρισμός δύο κρίσεων: του Έβρου και του κορωνοϊού. Όσοι δεν το παραδέχονται, είναι αυτοί που βλέπουν με κομματικά γυαλιά, όχι οι άλλοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως συνεχίζει να ανεβάζει το έργο «δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια», αδυνατώντας να πιστέψει ότι δεν κρύβεται κάτι ύποπτο και επιλήψιμο από πίσω.

Η αλήθεια είναι ότι η δική τους κυβέρνηση δεν έτυχε ανάλογων κριτικών, τουλάχιστον μέχρι την έξοδο από το τρίτο μνημόνιο. Αλλά δεν έφταιγαν οι δημοσιογράφοι γι’ αυτό. Όσο καλή θέληση και να είχε κάποιος, πώς να παρέβλεπε τα capital control, τις περικοπές, την αύξηση του ΦΠΑ, τον τραγέλαφο με τις 4 τηλεοπτικές άδειες, τον Γιάνη, το δημοψήφισμα, τον κίνδυνο για την ευρωπαϊκή θέση της χώρας…

Πάμε στα «ανάποδα» του σποτ. Πρώτη είδηση της συναδέλφου, η ύφεση στην Ελλάδα φέτος, σε σχέση με την ανάπτυξη πέρσι. Παραλείπεται ότι η ύφεση είναι πανευρωπαϊκή και οφείλεται στην κρίση του κορωνοϊού. Δεν το λες και αντικειμενική δημοσιογραφία, κυρία συνάδελφε…

Το ίδιο ισχύει και για την ανεργία -όπου ακόμη δεν έχουμε δει τα χειρότερα. Στις ΗΠΑ, η ανεργία εκτινάχθηκε από το 3,5% τον Φεβρουάριο στο 11% τον Ιούνιο λόγω κορωνοϊού, αλλά στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ φταίει η κυβέρνηση για την αύξηση της ανεργίας στην Ελλάδα. Αυτόν τον κορωνοϊό, ούτε ακουστά δεν τον έχει η συνάδελφος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιας όμως και αναφέρονται στα «ανάποδα», αμέλησαν να αναφερθούν στο εξής ανάποδο: μέσα σε ένα χρόνο κυβέρνησης Μητσοτάκη, τη φθορά δεν την έχει το κυβερνών κόμμα, αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτό προκύπτει από όλες τις δημοσκοπήσεις, που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει το 23% από το 32% που κατέγραψε στις εκλογές. Ανάποδο και αυτό. Οι αναποδιές για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόλις ξεκίνησαν, όπως φαίνεται. Λογικά, θα μας ενημερώσει για τις εξελίξεις η αντικειμενική παρουσιάστρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Go to Top