Δηλώσεις στελεχών ΣΥΡΙΖΑ: Για γέλια ή για κλάματα;

στην Με Άποψη
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο τίτλος του άρθρου μου θα μπορούσε να είναι « η χαρά δεν τους αφήνει», αναφερόμενος στα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όσο και να προσπαθούν να «κρυφτούν» πίσω από σοβαρές, ενωτικές και υπεύθυνες επίσημες ανακοινώσεις, στο τέλος βγάζουν στην επιφάνεια τον πραγματικό τους εαυτό.

Ως κορυφαίο σταχυολόγημα, από την πληθώρα παρόμοιων «κρουσμάτων»,θεωρώ τη σημερινή ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη που καταλήγει, «οι Ευαγγελιστές του νεοφιλελευθερισμού αναδιπλώνονται ή αναθεωρούν;».

Η βουλευτής θέλοντας να κάνει λογοπαίγνιο με τη σημερινή γιορτή του Ευαγγελισμού την συνδύασε με το φόβητρο του,εδώ και δεκαετίες εχθρού της αριστεράς,τον νεοφιλελευθερισμό και ξεφούρνισε την αντιπολιτευτική της ατάκα. Φυσικά, δεν χρειάσθηκε να εξηγήσει τι είναι ο νεοφιλελευθερισμός. Αν υπάρχει και πως μπορεί να τον εκφράζει μια κυβέρνηση, η οποία στηρίζει έμπρακτα το δημόσιο σύστημα υγείας με βάση το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Ως δεύτερο παράδειγμα θα αναφέρω το σκίτσο στο τουίτερ του ευρωβουλευτού Στέλιου Κούλογλου, με το θάνατο να κτυπάει μια πόρτα και την λεζάντα «πεθαίνουμε σπίτια μας», θέλοντας να τονίσει την ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων.

Τώρα,αν τα μέτρα έχουν αποτελέσματα και επικροτούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι «άλλου παππά ευαγγέλιο».
Ως τρίτη περίπτωση παραθέτω το τουίτ της «αγαπημένης» μου, εδώ και καιρό,βουλευτού Θεσσαλονίκη σ Κατερίνας Νοτοπούλου που μας καλεί να παλέψουμε όχι μόνο για τα δημόσια αγαθά, αλλά και για τη δημοκρατία. Φυσικά, δεν μας κάνει τη χάρη να μας ενημερώσει ποιοί επιβουλεύονται τη δημοκρατία. Πως η ίδια το έχει αντιληφθεί και γι’αυτό είναι έτοιμη να την προστατεύσει ΜΑΖΙ μας;

Εδώ να τονίσω,στους μη γνωρίζοντες ,ότι παραπέμπει στο όνομα της δημοτικής της παράταξης ώστε να μην ξεχνιόμαστε.

Σκέφτηκα πολύ την απειλή ενάντια στη δημοκρατία και την συνδύασα με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Ρήγα που δήλωσε «να μην κατεβάσει η κυβέρνηση τον στρατό στους δρόμους. Θα μας βρει απέναντι».

Τελικά συμφώνησα ,ναι υπάρχει πραγματικός κίνδυνος με πρόσχημα τον κορονοϊό να καταλυθεί η δημοκρατία μας με μπροστάρηδες την κυβέρνηση και ειδικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ερχόμενος τώρα στα σοβαρά, ένα είναι σίγουρο, «η πενία τέχνας κατεργάζεται» για την αξιωματική αντιπολίτευση και έχοντας πενία αντιπολιτευτικών επιχειρημάτων χάνουν τα στελέχη της την πολιτική τους σοβαρότητα.

Τελικά καλό κάνουν στην κοινοβουλευτική μας δημοκρατία.

Αφήνω τελευταίο τον Γιώργο Παπανδρέου. Θα ισχυρισθείτε, βέβαια, ορισμένοι ότι δεν ανήκει στην αξιωματική αντιπολίτευση. Ανταπαντώ. Είστε σίγουροι;

Δήλωσε, λοιπόν, σήμερα στο επετειακό μήνυμά του ο πρώην πρωθυπουργός ότι «υπάρχει ανάγκη μιας παγκόσμιας δημοκρατικής διακυβέρνησης».

Με όλο το σεβασμό στο θεσμικό αξίωμα που κατείχε, αν εννοεί ένα παγκόσμιο διευθυντήριο, προσωπικά το βλέπω αδύνατο να υπάρξει, αλλά ακόμη και να υπάρξει δεν μπορεί να είναι δημοκρατικό. Αν, όμως, εννοεί έναν παγκόσμιο συντονισμό για την αποφυγή κρίσεων όπως αυτή του κορονοιού είμαι σύμφωνος.Καλό είναι να το ξεκαθαρίσει.

Facebook Comments

Τελευταια από Με Άποψη

Go to Top