Σπαγγέτι με πέστο – και το tip της μαμάς

στην Μαγειρεύουμε σπίτι
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ποιος δεν αγαπάει τα ζυμαρικά; Είναι ένα εύκολο φαγητό, που γίνεται σε σύντομο χρόνο, χωρίς κόπο, και είναι και οικονομικό!

Οι επιλογές τόσο στα ίδια τα ζυμαρικά, όσο και στη σάλτσα που τα συνοδεύει είναι αμέτρητες. Από τα μακριά σπαγγέτι, λινγκουίνι και ταλιατέλες, στις κοντές πέννες, ριγκατόνι, φουσίλι και δεκάδες ακόμα. Τα απολαμβάνουμε με σάλτσες ντομάτας, λαχανικών, κρεάτων,  θαλασσινών, τυριών, αλλά και με σάλτσες που δε χρειάζονται μαγείρεμα. Η πιο γνωστή απ΄αυτές είναι φυσικά το πέστο.

Η βάση για το πέστο είναι το σκόρδο, ένα είδος λαχανικού ή μυρωδικού, κάποιος ξηρός καρπός, ένα τριμμένο τυρί κι ελαιόλαδο. Εμείς, επειδή είμαστε φαν του κλασικού, φτιάχνουμε σπιτικό πέστο βασιλικού, και ακολουθούμε μια συμβουλή της μαμάς για να το διατηρήσουμε καιρό.

Διαβάστε περισσότερα στο Marilistable.com

Facebook Comments