Σιγοψημένο χοιρινό με σάλτσα από ρούμι

στην Μαγειρεύουμε σπίτι
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ένα φαγητό με λατινοαμερικάνικες επιρροές, τόσο από τα μπαχαρικά στη μαρινάδα, όσο και από το ρούμι στη σάλτσα. Σερβίρεται ιδανικά μέσα σε ζεστή τορτίγια.

ΥΛΙΚΑ:

2 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη ή σπάλα

1/2 ποτηράκι ρούμι

1/2-1 φλυτζάνι ζωμό κρέατος ή κοτόπουλου (δείτε συνταγή εδώ: Θέλεις ζωμό; Καν’ το όπως ο Ferran Adria!)

1 κουταλάκι corn flour (αν βγει πολύ υδαρής η σάλτσα)

για τη μαρινάδα:

χυμό από 2-3 πορτοκάλια

χυμό από 1 λεμόνι

2 κουταλάκια κύμινο

3 κουταλάκια κόλιανδρο ξερό

2 κουταλάκια καυτερή πάπρικα

2 κουταλάκια καπνιστή πάπρικα

4-5 γαρύφαλλα

2 φύλλα δάφνης

1 αστεροειδή γλυκάνισο

2 κουταλιές ξύδι

1 κουταλιά ζάχαρη

2 κουταλιές μέλι

πιπέρι ολόκληρο

αλάτι

ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

Αδειάζουμε σ’ ένα τηγάνι τα υγρά… Διαβάστε περισσότερα στο Marilistable.com

Facebook Comments

Τελευταια από Μαγειρεύουμε σπίτι

Go to Top