Το Βέλγιο επανέφερε την Ελλάδα στην «πράσινη λίστα»

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Στη δημοσιότητα δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών η ανανεωμένη λίστα με τις χώρες στις οποίες επιτρέπονται τα ταξίδια εντός της Ε.Ε., με τη χώρα μας να επανέρχεται στην «πράσινη» λίστα.

Ειδικότερα, η Ελλάδα βρίσκεται στην «πράσινη» λίστα μαζί με 20 ακόμη χώρες: Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Λετονία, Κροατία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σουηδία, Ελβετία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία και Σλοβενία.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι επιστρέφουν στο Βέλγιο από αυτές τις χώρες δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε τεστ ούτε να μπουν σε καραντίνα.

Στην «πορτοκαλί» λίστα βρίσκονται: Κύπρος, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία. Όσοι φτάνουν στο Βέλγιο από αυτούς τους προορισμούς υποβάλλονται σε τεστ και μπαίνουν σε καραντίνα.

Τέλος, στην «κόκκινη» λίστα, που σημαίνει ότι απαγορεύονται τα ταξίδια, βρίσκονται: Φινλανδία, Ιρλανδία, Μάλτα, Νορβηγία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα, η χώρα μας βρισκόταν στην «πορτοκαλί» λίστα του Βελγίου, με τις ελληνικές Αρχές να επικοινωνούν με το βελγικό υπουργείο Εξωτερικών, ώστε να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.

Την Πέμπτη υπήρξε εκ νέου επαφή των δύο πλευρών με τη χώρα να διαμηνύει ότι η λίστα δεν είναι οριστική, γεγονός που οδήγησε εν τέλει στην επικαιροποίησή της.

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top