Θέμα ωρών η επιβολή κυρώσεων της Ε.Ε. στην Τουρκία

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η πολιτική συμφωνία μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε., για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία ως αντίποινα στις παράνομες ενέργειες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, αναμένεται να οριστικοποιηθεί τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα  «Φιλελεύθερος», που επικαλείται πηγές στις Βρυξέλλες, η πρώτη λίστα στοχευμένων μέτρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιβολή μέτρων σε φυσικά πρόσωπα που διαδραματίζουν ρόλο στις τουρκικές ενέργειες, θα καταρτιστεί και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ θα είναι το πρώτο μήνυμα προς την Τουρκία.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι αν συνεχιστούν οι έρευνες εντός κυπριακής ΑΟΖ οι κυρώσεις θα επεκταθούν και σε άλλα πρόσωπα.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι σε δύο υψηλόβαθμα επιχειρησιακά στελέχη θα επιβληθεί πάγωμα περιουσιακών στοιχείων που ενδεχομένως να διαθέτουν εντός Ε.Ε. και απαγόρευση εισόδου στα κράτη-μέλη. Στο ζήτημα των κυρώσεων είχε αναφερθεί πρόσφατα ο Ζοζέπ Μπορέλ αναφέροντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να ολοκληρώσει τις συζητήσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ, στις 21 Ιανουαρίου, είχε αναφέρει ότι αναμένονται νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας, μετά από μία συνάντηση που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Ακόμη, επιδιώκεται μια διαδικασία «ασανσέρ», στο πλαίσιο της οποίας όσο συνεχίζονται οι τουρκικές παράνομες δραστηριότητες, άλλο τόσο θα «εμπλουτίζεται» η εν λόγω λίστα (και αντίθετα).

 

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top