Πρόκληση Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων όπως και στο παρελθόν»

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μήνυμα με έμμεσες αναφορές στην εισβολή το 1974, με αφορμή την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους της 15ης Νοεμβρίου.

Όπως αναφέρει το real.gr, ο Ερντογάν αναφέρει στο μήνυμα του «Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων και ειδικά επί των υδρογονανθράκων που έχουν εντοπιστεί στην ανατολική Μεσόγειο. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας με τον ίδιο τρόπο που εξαλείψαμε τις απειλές κατά της παρουσίας των Τουρκοκυπρίων στο παρελθόν», βρίσκοντας έτσι την ευκαιρία να κατηγορήσει για άλλη μια φορά την Κυπριακή Δημοκρατία για την μη εξεύρεση λύσης.

«Δυστυχώς, οι προσπάθειες να επιτευχθεί μια δίκαιη, βιώσιμη και διαρκής πολιτική λύση στο νησί δεν βρήκαν ανταπόκριση στο νότιο τμήμα της Κύπρου», ανέφερε.

Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε παράλληλα την Ευρώπη ότι δεν μπορεί να καταστήσει τους Τουρκοκύπριους «αιχμάλωτους» των Ελληνοκυπρίων.

Συγκεκριμένα, ανέφερε «Κανείς, και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τον Τουρκοκύπριο σε αιχμάλωτο των ελληνοκυπριακών παιχνιδιών. Στο πλαίσιο των ιστορικών και συμβατικών υποχρεώσεών μας, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου η σημαία της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου να κυματίζει με υπερηφάνεια στις θάλασσες και τους αιθέρες, όπως και στην στεριά. Ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την εθνική μας υπόθεση, την Κύπρο και τους Τουρκοκύπριους».

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top