Μακρόν: «Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ»

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, εξέφρασε ξεκάθαρα την στήριξη του στην Ελλάδα.

Ο Γάλλος πρόεδρος, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό της Ελλάδας στην υπόθεση της υπογραφής μνημονίου Τουρκίας – Λιβύης και κάλεσε την Άγκυρα να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, τόνισε ότι «Η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ. Εκφράζω τη στήριξή μου για τις ανησυχίες της Ελλάδας αναφορικά με τη συμφωνία Λιβύης – Τουρκίας».

Δεν υπάρχει δυνατότητα συναίνεσης με την Άγκυρα στον ορισμό της τρομοκρατίας

Επίσης, ο Ε. Μακρόν επισήμανε ότι «δεν υπήρξε δυνατή συναίνεση με την Τουρκία για τον ορισμό της τρομοκρατίας».

«Είναι σαφές ότι δεν συμφωνούμε να κατατάξουμε ως τρομοκρατική οργάνωση το YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού) και το PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης) και πιστεύω ότι σε αυτό υπάρχει μια συναίνεση», είπε, αναφερόμενος στους συνάδελφους του ηγέτες στο ΝΑΤΟ, εκτός Τουρκίας.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «Πολεμάμε το PKK και όλους εκείνους που διεξάγουν τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Τουρκίας, αλλά δεν κάνουμε αυτή τη συντόμευση ή ομαδοποίηση που θέλει η Τουρκία μεταξύ αυτών των διαφορετικών πολιτικών και στρατιωτικών ομάδων. Οπότε υπάρχει διαφωνία, δεν άρθηκε».

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top