Η Ολλανδία αποσύρει 600.000 μάσκες από Κίνα – Ελαττωματικές, δεν προσφέρουν προστασία

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εκατοντάδες χιλιάδες κινεζικές μάσκες προστασίας που εισήγαγε η ολλανδική κυβέρνηση από την Κίνα κρίθηκαν ακατάλληλες.

Επειδή οι μάσκες είχαν ήδη διανεμηθεί στα νοσοκομεία, το Υπουργείο Υγείας της χώρας ξεκίνησε τη διαδικασία ανάκλησης, σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΟS.

Η ανάκληση αφορά σχεδόν το ήμισυ μιας παρτίδας 1.3 εκατομμυρίων μασκών τύπου FFP2, 600.000 τεμάχια.

Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης τις χρησιμοποιούσαν για την περίθαλψη ασθενών με Covid-19.

Οι μάσκες απορρίφθηκαν ως ακατάλληλες επειδή δεν πληρούν τους κανόνες ασφαλείας. Είτε δεν ταιριάζουν καλά στο πρόσωπο, είτε το υλικό της μάσκας είναι τόσο λεπτό που δεν θα μπορούσε να σταματήσει τα σωματίδια του ιού.

«Όταν παραδόθηκαν στο νοσοκομείο μας, απέρριψα αμέσως αυτές τις μάσκες» δήλωσε υπάλληλος νοσοκομείου που παρέλαβε μια παρτίδα ελαττωματικές μάσκες. «Εάν αυτές οι μάσκες δεν εφαρμόζουν σωστά, τα σωματίδια του ιού μπορούν απλά να περάσουν, δεν τις χρησιμοποιούμε, δεν είναι ασφαλείς για τους ανθρώπους μας».

Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο, οι συγκεκριμένες μάσκες δεν είναι επιπέδου προστασίας FFP2, όπως έπρεπε, αλλά ούτε του χαμηλότερου επιπέδου ασφαλείας FFP1. «Κάποιο είδος FFP0.8 στην καλύτερη περίπτωση», ανέφερε η πηγή στο NOS.

«Το περασμένο Σάββατο παραδόθηκε μια πρώτη αποστολή μασκών προστασίας, με πιστοποιητικό ποιότητας KN95. Το Υπουργείο έλαβε ένα πρώτο μήνυμα ότι η ποιότητα αυτής της αποστολής δεν πληροί τα κριτήρια, κατά την επιθεώρηση. Μέρος αυτής της αποστολής παραδόθηκε στους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, το υπόλοιπο φορτίο τέθηκε αμέσως σε αναμονή και δεν διανεμήθηκε περαιτέρω», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ολλανδικό υπουργείο Υγείας.

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top