Φον Ντερ Λάιεν: «Χαιρετίζω την πρόταση Μητσοτάκη για ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού»

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen την Πέμπτη χαιρέτισε την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Είναι ιατρική προυπόθεση να έχετε ένα πιστοποιητικό που να αποδεικνύει ότι έχετε εμβολιαστεί», είπε η Ursula von der Leyen σε συνέντευξη της σε πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ως εκ τούτου, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού για ένα αμοιβαία αναγνωρισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού», είπε.

Η τοποθέτηση της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έρχεται σε απάντηση της επιστολής που της έστειλε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, στην οποία έκανε λόγο για ελεύθερη μετακίνηση για τους εμβολιασμένους.

Αν και δεν ήθελε να καταστήσει το εμβόλιο «υποχρεωτικό ή προαπαιτούμενο για ταξίδια», ο Μητσοτάκης ζήτησε ότι «τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν ελεύθερα».

Η Von der Leyen είπε ότι συμφωνεί σε μεγάλο βαθμό με την ιδέα. «Ό, τι αποφασίζεται – είτε δίνει προτεραιότητα είτε πρόσβαση σε ορισμένα αγαθά – είναι μια πολιτική και νομική απόφαση που πρέπει να συζητηθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο», δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Λισαβόνα που διοργάνωσε η πορτογαλική Προεδρία της ΕΕ.

«Αλλά νομίζω ότι είναι σημαντικό. Και, όπως είπα, πρέπει να έχουμε ιατρικό προαπαιτούμενο που να αποδεικνύει ότι οι άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top