Επίθεση Ερντογάν σε Μακρόν: «Θέλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς του με το Ισλάμ»

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Εκ νέου επιτέθηκε ο Τούρκος Πρόεδρος στον Γάλλο ομόλογό του με αφορμή το νομοσχέδιο που φιλοδοξεί να «ανασυντάξει» το γαλλικό Ισλάμ σε διάστημα τεσσάρων ετών.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας κατηγόρησε τον Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με το Ισλάμ και ότι θέλει να «δημιουργήσει» μουσουλμάνους που φοβούνται, που δεν αντιδρούν και που είναι παθητικοί.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, επέκρινε ορισμένες Δυτικές χώρες για «ισλαμοφοβικές πολιτικές», λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις έχουν «γίνει ένα χρήσιμο εργαλείο για να καλύψουν τις δικές τους αποτυχίες». «Τα πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτού ήταν οι όροι “Γαλλικό Ισλάμ “,”Ευρωπαϊκό Ισλάμ “και “Αυστριακό Ισλάμ” που βγήκαν στους προβολείς της δημοσιότητας», είπε.

«Τέτοιες κινήσεις – ειδικά εκείνες του γάλλου προέδρου Μακρόν – προορίζονται πραγματικά να στοχεύσουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους… Θέλει να δημιουργήσει μουσουλμάνους που φοβούνται, που δεν αντιδρούν που είναι παθητικοί» δήλωσε ο Ερντογάν. Ο Ερντογάν τόνισε περαιτέρω ότι (στη Δύση) υπάρχει η επιθυμία να «καθιερωθεί ένα αντιϊσλαμικό σύστημα όπου η θρησκεία ασκείται μόνο στο σπίτι και δεν υπάρχει άδεια για τις θρησκευτικές αρχές και τα σύμβολα στους δρόμους, τους χώρους εργασίας, στο κέντρο της πόλης ή στην κοινωνική ζωή».

Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν σκοπεύει να καταργήσει «την επιρροή των προξενείων», μεταφέροντας στο γαλλικό κράτος αρμοδιότητες όπως τη διδασκαλία αραβικών στα σχολεία και την εκπαίδευση ιμάμηδων. Το γαλλικό κράτος θα επιχειρήσει επίσης να διαλύει ενώσεις όχι για διάπραξη παράνομων ενεργειών αλλά για τη διάδοση ιδεών αντίθετων με το πνεύμα της Γαλλικής Δημοκρατίας. Στα μέτρα περιλαμβάνονται η κατάργηση της δυνατότητας για κατ’ οίκον διδασκαλία, η οποία σήμερα αφορά 50.000 από τα 12 εκατ. παιδιά της χώρας, με υποχρεωτική παρουσία σε σχολικό χώρο από την ηλικία των 3 ετών, η κατάργηση των ξεχωριστών ωρών για γυναίκες σε δημόσια κολυμβητήρια και η κατάργηση των γευμάτων που συμμορφώνονται με το τυπικό της μουσουλμανικής θρησκείας (γεύματα χαλάλ) από τα σχολεία. Επιπλέον, η απαγόρευση της χορήγησης πιστοποιητικών παρθενίας, τα μέτρα κατά των αναγκαστικών γάμων και η υποχρέωση για θρησκευτική ουδετερότητα όχι μόνο στον δημόσιο τομέα, αλλά και στους υπεργολάβους του δημοσίου.

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top