Β. Μακεδονία: Ο πρωθυπουργός Σπάσοφκι ζήτησε την αποπομπή της υπουργού για το σκάνδαλο της πινακίδας

στην Κόσμος
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

O πρωθυπουργός της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Β. Μακεδονίας, Όλιβερ Σπάσοφσκι, υπέβαλε πρόταση στη Βουλή για αποπομπή της υπουργού Εργασίας, Ρασέλα Μιζράχι, μετά την ενέργεια της τελευταίας τοποθετήσει στο υπουργείο της πινακίδα, όπου αναγράφεται το προηγούμενο όνομα της χώρας.

Πηγές της κυβέρνησης ανέφεραν στο κρατικό πρακτορείο «ΜΙΑ» ότι «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την προστασία του Συντάγματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Δεδομένου ότι η υπουργός Μιζράχι παραβιάζει συνειδητά και σκόπιμα το Σύνταγμα και θέτει έτσι σε κίνδυνο το ευρωατλαντικό μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός υπέβαλε στη Βουλή πρόταση για αποπομπή της υπηρεσιακής υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Μιζράχι».

Σημειώνεται ότι η Μιζράχι, προερχόμενη από το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE, ανέφερε τις προηγούμενες ημέρες ότι «κληρονόμησε» την πινακίδα αυτή, όταν ανέλαβε καθήκοντα υπουργού, στις αρχές Ιανουαρίου και δεν σκοπεύει να την αλλάξει.

Η συγκεκριμένη πινακίδα, που φέρει το προηγούμενο όνομα της χώρας, έχει παραμείνει στην αίθουσα Τύπου του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η προκάτοχος της Μιζράχι στο υπουργείο αυτό, Μίλα Τσάροφσκα, η οποία προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ, είχε καλύψει την πινακίδα αυτή με ένα μεγάλο πανό, στο οποίο αναγραφόταν η νέα ονομασία της χώρας, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, το οποίο όμως αφαιρέθηκε το τελευταίο διάστημα.

Facebook Comments

Τελευταια από Κόσμος

Go to Top