Αδιανόητη φρίκη στην Αυστραλία! Θανατώνουν 10.000 καμήλες επειδή «πίνουν πολύ νερό»

15 mins read

Η Αυστραλία φλέγεται από το Σεπτέμβρη. Η οικολογική καταστροφή είναι αδιαμφισβήτητη, νεότεροι υπολογισμοί κάνουν λόγο για 1 δισεκατομμύριο νεκρά ζώα από την πύρινη κόλαση. Κι ενώ όλος ο πλανήτης κλαίει γι’ αυτό το ολοκαύτωμα, η κυβέρνηση της Αυστραλίας αποφάσισε να σκοτώσει 10.000 καμήλες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, η Αυστραλία διαχρονικά επιλέγει -χωρίς όπως αποδεικνύεται θετικά αποτελέσματα- να παρεμβαίνει στην πανίδα της εξοντώνοντας χιλιάδες ή και εκατομμύρια ζώα από κάθε είδος με πρόσχημα τον έλεγχο του πληθυσμού τους. Το ίδιο έχει κάνει με 2 εκατομμύρια γάτες, με τρωκτικά, λαγούς αλλά ακόμη και με το εθνικό της ζώο, το ζώο που βρίσκεται στο εθνόσημό της, τα καγκουρό. Είναι αλησμόνητη η οδηγία που έδωσε το 2017 και ζητούσε από τους πολίτες να κυνηγούν καγκουρό και να τα τρώνε γιατί είναι πολλά… Ακόμη και για τα κοάλα όμως που είχαν ήδη αρχίσει να γίνονται είδος προς εξαφάνιση επέτρεπε τη νόμιμη εξόντωσή τους.

Σήμερα η Αυστραλία εκκινεί την επιχείρηση εξόντωσης 10.000 καμηλών που θα στοιχίσει 1,2 εκατομμύριο δολάρια και έχουν αναλάβει επαγγελματίες σκοπευτές που θα επιβαίνουν σε ελικόπτερα.

Οι καμήλες είναι γνωστές για την αντοχή τους σε συνθήκες ερήμου, αλλά και την ανάγκη τους για πολύ νερό – το οποίο παίρνουν από το λίπος που έχουν αποθηκευμένο στις καμπούρες τους. Οι ντόπιοι διαμαρτύρονται για «εισβολές» των θηλαστικών που αναζητούν στις περιουσίες τους νερό: «Ζούμε σε συνθήκες καυτές και δύσκολες και νιώθουμε άβολα γιατί οι καμήλες έρχονται, γκρεμίζουν φράκτες, μπαίνουν στις περιουσίες μας και προσπαθούν να βρουν νερό ακόμη και από τα κλιματιστικά». Ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος και Ύδρευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας (DEW) κρίνει ότι επιβαρύνουν το τοπικό οικοσύστημα. Κάνει λόγο για μόλυνση του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα από τα κουφάρια των ζώων που πεθαίνουν από δίψα ή σκοτώνουν το ένα το άλλο για λίγο νερό αλλά και ανησυχία για μεγάλες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου καθώς τα συγκεκριμένα ζώα αποβάλλουν μεθάνιο που ισοδυναμεί με έναν τόνο διοξειδίου του άνθρακα το χρόνο. Σύμφωνα με το ABC Αυστραλίας, τα κουφάρια τους θα αφεθούν να ξεραθούν προτού ταφούν ή αποτεφρωθούν. Οι καμήλες έφτασαν από την Ινδία και το Αφγανιστάν κατά τον 19ο αιώνα για τις ανάγκες του κατασκευαστικού τομέα και της μεταφοράς.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα