Πώς οδηγηθήκαμε στο διάγγελμα Μητσοτάκη

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Την απόφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης την είχε πάρει εδώ και μέρες. Την εκμυστηρεύθηκε σε ελάχιστα, 2-3, άτομα. Εσχάτως, «άνοιξε» το μυστικό και σε μερικούς ακόμα, μετρημένους συνεργάτες του. Κανείς δεν μίλησε, όμως.

Και έτσι, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ανακοινώθηκε ως η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η κ. Σακελλαροπούλου δέχθηκε το οριστικό τηλεφώνημα της πρότασης λίγο μετά τις 15:00. Σαφώς αποδέχθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης είχε αποφασίσει, χθες, να τελειώσει με το ζήτημα της Προεδρίας. Δεν ανακοίνωσε όμως στον Προκόπη Παυλόπουλο τις αποφάσεις του, όταν πήγε στο Προεδρικό. Πήρε το «ΟΚ» της κ. Σακελλαροπούλου, ενώ μόλις λίγες ώρες πριν και ούτε καν στον πρωινό καφέ του Μεγάρου Μαξίμου δεν είχε αποκαλύψει τις σκέψεις του για ανακοινώσεις.

Το τηλέφωνο του Προκόπη Παυλόπουλου χτύπησε γύρω στις 18:00 και το τηλεφώνημα δεν κράτησε πολύ. Άλλωστε, ο κ. Παυλόπουλος ήξερε ότι η θητεία του δεν θα ανανεωθεί, έστω και αν δεν είχε επίσημη ενημέρωση. Έσπευσε, όμως, το βράδυ να ταξιδέψει κανονικά για την Ιρλανδία, όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα.

Σημειωτέον, τα τηλέφωνα στο Μέγαρο Μαξίμου για μια ώρα, από τις 18:00 ως και το διάγγελμα που έλαβε χώρα λίγο μετά τις 19:00, ήταν κατεβασμένα. Δείγμα, ότι υπήρχε πρόθεση να μην διαρρεύσει το όνομα της κ. Σακελλαροπούλου. Βεβαίως, διέρρευσε από αλλού, για να μην υπάρχουν ψευδαισθήσεις…

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top