Πότε επιτέλους θα ρυθμιστούν οι πορείες

στην Εξ απορρήτων
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Διάβασα με ενδιαφέρον το ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής αναφορικά με το νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει τις πορείες, με αποτέλεσμα να μην κλείνει όλο το κέντρο της Αθήνας κάθε τρεις και πέντε, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο. Τώρα, δε, που έχει ξεκινήσει και ο Μεγάλος Περίπατος και θα επεκταθεί τις επόμενες εβδομάδες και πέριξ του Συντάγματος, η ρύθμιση είναι ακόμα πιο επιτακτική.

Απευθύνθηκαν, λοιπόν, σε κυβερνητικούς αξιωματούχους για να μάθω πότε επιτέλους θα έρθει το νομοσχέδιο. Ένας υψηλόβαθμος που υπενθύμισε ότι το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο, είχε γίνει δημόσια διαβούλευση και είχε έκθεση του ΓΛΚ. Με άλλα λόγια, και αύριο να ζητούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κατατεθεί, θα μπορούσε.

Είναι, όμως, και ζήτημα πολιτικών προτεραιοτήτων. Επειδή είναι ένα νομοθέτημα που θα προκαλέσει συζήτηση, η κυβέρνηση δεν θέλει να το περάσει με Βουλή των 60 βουλευτών. Μόλις, λοιπόν, τις επόμενες εβδομάδες οι λοιμωξιολόγοι δώσουν την άδεια στη Βουλή να αυξήσει τον αριθμό των παρισταμένων βουλευτών, η Διάσκεψη των Προέδρων θα πάρει τη σχετική απόφαση και η κυβέρνηση θα δρομολογήσει το νομοθέτημα, αν και δεν βλέπω προοπτική μεγάλων συναινέσεων.

Όπως μου επεσήμαινε, όμως, ένας κυβερνητικός, το νομοσχέδιο είναι στο πακέτο αυτών που ο πρωθυπουργός έχει προγραμματίσει στο μπλοκάκι του ως τη σύντομη διακοπή του Αυγούστου.

Ο εξ απορρήτων

Facebook Comments

Τελευταια από Εξ απορρήτων

Go to Top